Griekse en Latijnse taal en cultuur

Tijdens de studie Griekse en Latijnse taal en cultuur bestudeer je de Oudheid vanuit de klassieke literatuur. Je leert de Griekse en Latijnse taal, zodat je je kunt storten op de klassieke literatuur en de beroemde Griekse wijsbegeerte. Je behandelt een breed aanbod aan onderwerpen; van Griekse mythologie tot de geschiedenis van de Latijnse taal. Daarnaast bestudeer je de cultuurgeschiedenis van de Oudheid en de doorwerking hiervan in onze tijd.

In je eerste jaar

Het eerste jaar is een breed basisjaar waarin je beide talen leert op hoog niveau. Zo leer je teksten zelfstandig te lezen en krijg je te maken met belangrijke auteurs als Plato en Homerus. Naast het onder de knie krijgen van beide talen, ontwikkel je jouw kennis op gebied van bijvoorbeeld oude geschiedenis en archeologie. Ook ontwikkel je jouw academische vaardigheden en leer je een eigen onderzoek uitvoeren en presenteren. Het aanbod en de inhoud kunnen per onderwijsinstelling verschillen.

Toelatingseisen

In principe ben je met elk vwo eindexamenprofiel toelaatbaar tot de studie Griekse en Latijnse taal en cultuur mits je Grieks of Latijn hebt gevolgd.