Terug naar het overzicht

Tips voor leuke vakantiebaantjes

Het einde van het schooljaar is in zicht en misschien ben je wel geslaagd! De vrijheid van de zomervakantie biedt veel mogelijkheden. Gezien de huidige omstandigheden is jouw perfecte zomerplan wellicht iets gewijzigd. Als je niet op vakantie kunt, gebruik de tijd dan om geld te verdienen. Lees de tips van Femke.

Word roadtripper

Je bent buiten in het zonnetje, op de fiets en verdient geld. De sportschool is overbodig als je bezorger wordt. En er is veel vraag naar op dit moment. Boodschappen, pakketjes en pizza’s. Ook zonder rijbewijs. Zoek maar eens op vacatures als fietskoerier.  Bepaal je liever je eigen werktijden? Word dan folderbezorger. Bezorg de folders op momenten dat het jou uitkomt. Als bezorger kun je makkelijk 1,5 meter afstand bewaren en hoef je je dus geen zorgen te maken over extra besmettingsgevaar.

Red leerlingen

Ben je niet zo sportief en wil je liever iets anders? Ga bijles geven. Je helpt leerlingen (en hun ouders) en je frist je eigen kennis ook nog eens op. Je kunt online bijles geven via de site superprof. Bijles geven in de zomer klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar je hebt niet alleen bijles in schoolvakken. Je kunt ook gitaar-, piano- of drumles geven. Wil je je uitleg liever niet via de computer geven, kun je ook ergens afspreken. Ik heb vroeger zelf ook bijles gegeven en ik vond het altijd erg leuk om te doen. Als je niet weet hoeveel je ervoor moet vragen, neem dan als standaardprijs € 6,00,- per uur.

Help ouders

Ga je graag met kinderen om, maar heb je geen zin om bijles te geven? Dan is oppassen misschien iets voor jou. Het is bijna zomervakantie en de meeste ouders kunnen geen zes weken vrij nemen. Die zitten vaak met de handen in het haar. Ze moeten werken maar tegelijkertijd ook op hun kinderen passen die door het huis stuiteren. Ga lekker met ze naar buiten om spelletjes als stoepranden te spelen. Vraag in je buurt eens rond of ouders hulp nodig hebben of zoek online op vacatures.

Ontsmet en red levens

Op dit moment zijn er veel schoonmakers nodig om alles te ontsmetten. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van een verzorgingshuis of ziekenhuis in de buurt of er nog openstaande vacatures zijn. Tijdens dit werk hoef je niet in contact te komen met anderen waardoor je niet bang hoeft te zijn om besmet te worden.

Toezichthouder in een pretpark

Op zoek naar werk waarbij elke dag anders is? Ga dan aan de slag als toezichthouder in een pretpark. Lekker werken in het weekend en de avonden tijdens de zomer. Blijkt dat niks voor jou of wil jij je kansen spreiden? Kijk dan online voor andere leuke vacatures in jouw omgeving.

Kortom, er zijn genoeg opties om je zomer nuttig én leuk te besteden. Enjoy ☀️