Floris Steenbreker

Toen ik de open dag van de Universiteit voor Humanistiek bezocht, wist ik meteen dat ik hier wilde studeren. De studie Humanistiek is bijna wat ik adem: kritisch nadenken, zingeving aan m’n leven. Dat voelt voor mij heel natuurlijk.

De overgang van de middelbare school naar het studentenleven is groot. Je gaat van volle dagen op school naar zo’n zes tot acht uur college per week. Je moet zelf plannen. Gelukkig krijgen wij eerstejaars studenten begeleiding van een mentor, een derdejaars- of een masterstudent.

Mijn tip aan studiekiezers is: kijk niet zozeer of jij bij een studie past, maar kijk of die studie bij jou past. Ga bij jezelf na wat je echt belangrijk vindt. De bachelor Humanistiek is interessant voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat mensen tot mensen maakt. Wat verlangen mensen in het leven, wat geeft hen betekenis? Hoe gaan ze om met uitdagingen? Kortom, waarom leven we op een bepaalde manier?

Door Humanistiek te studeren, word je de beste versie van jezelf. Dankzij de studie ben ik veel opener geworden naar anderen. Ook ben ik me bewuster geworden van hoe ik zelf in elkaar zit. Door je vooroordelen los te laten, naar de ander te luisteren en zaken niet in te vullen, geef je je gesprekspartners écht de ruimte. En dat levert betere gesprekken op. Daar heb ik de rest van mijn leven wat aan.

Floris Steenbreker

Overige testimonials bij Universiteit voor Humanistiek

Line de Bruijn

"Kinderen kunnen geweldig goed filosoferen"

Doret de Ruyter

"Wij doen ons best om studenten een verrijkende en veelzijdige studietijd te geven."

Joop van Wijnen

"De universiteit is een proeftuin "

Hannan van Rooij

"De studie heeft mijn kennishonger aangewakkerd"

Tobias Gnimavo

"Burgerschap is een hot topic"

Eva Grosfeld

"Mijn lessen gaan over de weerbarstige praktijk van het gezag"

Merlijn Koch

"Aandacht voor de ander is mijn rode draad"