Joop van Wijnen

Gespreksvaardigheden, presentatietechnieken, groepswerk en reflectie: die vakken zijn mijn kostbaarste kennis, waar ik dag in dag uit plezier van heb. Ik heb geleerd hoe ik me kan bewegen in professionele én persoonlijke omgevingen.

Zodra je een beroep gaat uitoefenen, moet je weten wie je bent en waar je voor staat. Bij de UvH krijg je veel materie en gereedschappen aangereikt om jouw persoonlijke visie uit te kristalliseren. Het is een soort proeftuin, waar je bouwt aan je mening en aan de vaardigheden die jij van nature hebt.

Dat neem ik nu ook mee in mijn stage als geestelijk verzorger in het aardbevingsgebied in Noord-Nederland. Naast mensen die naar ons worden doorverwezen, zoeken mijn collega’s en ik de mensen zélf op om ons netwerk uit te bouwen. Ook organiseren we begeleidingsgesprekken en bezinningsbijeenkomsten voor bewoners die getroffen zijn door aardbevingen, mensen die moe zijn van de jarenlange bureaucratische procedures en het gebrek aan erkenning door de Nederlandse overheid. Ik vind het interessant hoe politiek geladen deze context is.

Joop van Wijnen

Overige testimonials bij Universiteit voor Humanistiek

Line de Bruijn

"Kinderen kunnen geweldig goed filosoferen"

Doret de Ruyter

"Wij doen ons best om studenten een verrijkende en veelzijdige studietijd te geven."

Floris Steenbreker

"De studie Humanistiek is wat ik adem"

Hannan van Rooij

"De studie heeft mijn kennishonger aangewakkerd"

Tobias Gnimavo

"Burgerschap is een hot topic"

Eva Grosfeld

"Mijn lessen gaan over de weerbarstige praktijk van het gezag"

Merlijn Koch

"Aandacht voor de ander is mijn rode draad"