Merlijn Koch

Tijdens mijn studie Humanistiek heb ik geleerd hoe ik écht moet luisteren. Dat lijkt vanzelfsprekend, zeker in begeleidende gespreksvoering, maar we gaan daar vaak aan voorbij. Ik pas deze kennis en vaardigheden dagelijks toe in mijn werk als coach bij Resilians, een landelijk coachbureau. Daarnaast ben ik docent Persoonlijk Leiderschap en promovendus aan de Avans Hogeschool.

De rode draad in alles wat ik doe is aandacht voor de persoon tegenover me. Daar zit een kunde achter, zowel theoretisch als praktisch. Je creëert ruimte, je stelt vragen. Dan krijg je een ander gesprek dan gebruikelijk. Wat is waardevol in het leven en hoe geven we betekenis aan het leven? Ik vind het belangrijk dat we daarover praten. Mensen geven er vaak niet makkelijk woorden aan.

Mijn promotieonderzoek gaat over toekomstbewustzijn in het onderwijs. Onderzoek naar onderwijsbeleid laat zien dat vaak niet duidelijk wordt omschreven hóe we willen dat de toekomst eruitziet. Veel initiatieven op dat vlak zijn gericht op maatschappelijk perspectief. Ik wil de brug slaan naar persoonlijke zingeving. Dat is precies wat je binnen de studie Humanistiek ook doet.

Merlijn Koch

Overige testimonials bij Universiteit voor Humanistiek

Line de Bruijn

"Kinderen kunnen geweldig goed filosoferen"

Doret de Ruyter

"Wij doen ons best om studenten een verrijkende en veelzijdige studietijd te geven."

Floris Steenbreker

"De studie Humanistiek is wat ik adem"

Joop van Wijnen

"De universiteit is een proeftuin "

Hannan van Rooij

"De studie heeft mijn kennishonger aangewakkerd"

Tobias Gnimavo

"Burgerschap is een hot topic"

Eva Grosfeld

"Mijn lessen gaan over de weerbarstige praktijk van het gezag"