24 nov 2020

Proefstuderen Technische Bedrijfskunde Alkmaar
Hogeschool Inholland

 • Inschrijven verplicht
 • Voltijd
  Deeltijd
  Duaal
 • Oriënteren
  Verdiepen
  Verkennen
  Beslissen

Wat kun je verwachten?

Tijdens het Proefstuderen maak je door middel van een kort programma kennis met de opleiding Technische Bedrijfskunde. Bij de opleiding Technische Bedrijfskunde staat het ontwerpen en verbeteren van bedrijfsprocessen centraal. Deze processen helpen om een bedrijf efficiënt en effectief te laten draaien. Alle onderdelen van een organisatie komen daarbij aan bod: de productieafdelingen, verkoop en marketing, distributie, maar ook financiën en personeelszaken. Je wordt opgeleid tot manager, adviseur of ondernemer in een industriële bedrijfsomgeving. Je wordt dus heel breed opgeleid. Bedrijven hebben technisch bedrijfskundigen hard nodig, waardoor je snel een baan vindt na de opleiding.

Tijdens het Proefstuderen krijg je een korte opleidingspresentatie, werk je samen met een andere proefstudeerders aan een technisch bedrijfskundige casus en probeer je met een planningsspel een super strakke planning te maken voor een productieproces en als klap op de vuurpijl komen huidige studenten vertellen over hun ervaringen met de opleiding. Op die manier krijg je een goed beeld wat een technisch bedrijfskundige voor een bedrijf kan betekenen en wat het beroep inhoudt.

Meenemen

Neem pen en papier mee om aantekening te maken.

Consumpties

Tijdens het proefstudeerprogramma krijg je, behalve koffie/thee en een lekkere koek, ook een lunch aangeboden.

Hopelijk bevestigt deze proefstudeerdag dat je de juiste keuze hebt gemaakt en deze opleiding helemaal bij je past. Maar misschien twijfel je, of heb je nog bepaalde vragen. Voor extra hulp bij je studiekeuze maak je een afspraak bij ons Studiekeuze Adviescentrum. Zij helpen je graag verder.

Klik hier om je voor de open dag aan te melden

Meer informatie

Lees meer over deze voorlichtingsactiviteit op de site van Hogeschool Inholland.

Adres(sen)

Hogeschool Inholland Alkmaar
Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar

Deze voorlichtingsactiviteit geldt voor de volgende opleidingen:

Technische Bedrijfskunde
Naar de open dagen van Hogeschool Inholland
Bekijk de opleidingen van Hogeschool Inholland