Michèle Van Spilbeeck

"Ik werk bij bierbrouwerij AB InBev, waar ik Sales Director On Trade ben. De afgelopen jaren leidde ik het Nederlandse horeca team operationeel en commercieel. Samen beheerden we onze contracten met Nederlandse horeca klanten, gaande van kleine cafés en restaurants tot grote klanten als Ajax en Efteling. We zorgen dagelijks dat onze mooie merken als Jupiler, Leffe en Tripel Karmeliet goed in de kijker staan bij de consument.

In mijn laatste jaar aan de Universiteit Antwerpen heb ik gesolliciteerd bij meerdere bedrijven, omdat ik nog niet zeker wist waar te beginnen na het afstuderen. Het is als ‘Global Management Trainee’ bij AB-InBev, dat ik direct een klik voelde met de job en het bedrijf. Dat is het belangrijkste wat ik onthouden heb van solliciteren: het is niet alleen een bedrijf dat een persoon kiest, jij kiest als persoon ook een bedrijf. Ga alleen werken voor een bedrijf waar je voelt dat de cultuur en mensen je liggen. Wat ik terugvind in mijn job dat ik ook nodig had tijdens mijn studies, zijn een gevoel van zelfstandigheid, mogelijkheid tot ondernemen en een internationaal kader.

In 2008 heb ik voor de opleiding Handelsingenieur aan Universiteit Antwerpen gekozen omdat het je een goede, globale opleiding geeft op een universiteit die aandacht heeft voor het internationale aspect. Ik heb de kans gekregen om tijdens mijn studies op uitwisseling te gaan naar China en op summer school te gaan naar India en Japan. Daarnaast heb ik ook als voorzitster in het bestuur van de jongerenorganisatie AIESEC gezeten. Dit zijn ervaringen die me beter leerden waar ik naartoe wou en die maakten dat studeren aan de universiteit om veel meer ging dan alleen datgene wat je leert op de schoolbanken.

AB-Inbev is een internationaal bedrijf, waar je veel vrijheid krijgt om aan ‘intrapreneurship’ te doen. Dat is wat ik zoek in een job en daarom gaat er nog steeds geen dag voorbij dat ik niet oprecht met ‘volle goesting’ ga werken. En dat lijkt me toch een belangrijke maatstaf om te weten dat ik mijn job nog steeds graag doe."

Michèle Van Spilbeeck

Overige testimonials bij Handelsingenieur

Bert D'Hooghe

"Bert D'Hooghe is Advisor EU Public Affairs bij Volvo Group"

Natalie Danti

"Natalie Danti is International Pharma Business Leader bij Pfizer in Italië"