Wo
Voltijd
36 maanden

Ben jij iemand die nauwlettend maatschappelijk-economische ontwikkelingen volgt? Liggen begroting, milieu, werkgelegenheid en mobiliteit binnen jouw interessegebied? En koester je de ambitie om in de toekomst een actieve bijdrage te leveren aan het vormgeven van beleid binnen deze cruciale domeinen? Dan is de opleiding toegepaste economische wetenschappen (TEW): economisch beleid vast iets voor jou. Ontwikkel jezelf tot een expert op het gebied van economisch beleid en ontdek hoe jij een impactvolle rol kunt spelen bij het vormgeven van duurzame oplossingen voor de uitdagingen van morgen.

Waarom TEW: economisch beleid aan UAntwerpen?

Economisch hart van Vlaanderen

Voor studenten Bedrijfswetenschappen en Economie is Antwerpen met zijn haven en innovatieve karakter is Antwerpen het economisch hart van de Vlaamse economie.

Internationaal studeren: hoe ver ga jij?

Grenzen vervagen. Studenten leggen contacten duizenden kilometers van huis. Daarom zet de universiteit maximaal in op internationale leerervaringen. De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie heeft een zeer groot internationaal netwerk.

Kwaliteitsvol onderwijs

Je volgt onderwijs van de hoogste kwaliteit. Naast een stevige theoretische basisintegreer je recente inzichten uit academisch onderzoek. Via je masterproef dagen we je uit om je theoretische kennis toe te passen.

Bouw je netwerk uit en lanceer je carrière

Toegepaste economische wetenschappen: economisch beleid is een gegeerd diploma op de arbeidsmarkt. Organisaties rekruteren op de universiteit tijdens jobbeurzen. Door onze samenwerking met Randstad Young Talents word je verder op maat begeleid.

Vlot van secundair naar universiteit

Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform.

De opleiding toegepaste economische wetenschappen: economisch beleid bouwt voort op leerstof uit het middelbaar onderwijs.

  • Voor wiskunde heb je het best een grondige voorkennis (min. 4u)
  • Voor Frans en Engels wordt er voortgebouwd op de kennis die je opdeed in het middelbaar onderwijs
  • Voor Duits, Spaans en economie begin je in principe vanaf nul
  • Heb je een basiskennis van software als Word, PowerPoint of Excel? Dan is dat voldoende.