Hbo
Voltijd
36-48 maanden

Heb je een passie voor auto's en mobiliteit en wil je een carrière in de dynamische automotive-industrie? De hbo-opleiding Business Management met specialisatie Automotive biedt de ideale combinatie van een stevige basis in bedrijfskunde en praktische kennis gericht op de automotivesector. Klaar om je eerste stap te zetten? Ga aan de slag als productontwikkelingsmanager, dealership manager, fleetmanager, supply chain manager of salesmanager. Of start je eigen onderneming!

In deze hbo-bacheloropleiding leer je niet alleen essentiële zakelijke vaardigheden, maar ook hoe je deze toepast binnen de automotivewereld. We richten ons op de nieuwste ontwikkelingen in mobiliteit, zoals de verschuiving van bezit naar gebruik, wat heeft geleid tot de opkomst van lease- en deelautodiensten, en bredere innovaties in duurzame en geautomatiseerde vervoersoplossingen zoals elektrische en zelfrijdende voertuigen. Dit alles leer je van ervaren docenten met praktijkervaring in de branche. Door middel van projecten ontwikkel je direct je vaardigheden en verdiep je je inzicht in de automotivesector.

Waarom deze studie?

  • Je bouwt aan een sterk (internationaal) netwerk en bereid je voor op de dynamische business- en automotivewereld.
  • Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
  • Praktijkgericht onderwijs: Je gaat direct aan de slag in de echte wereld! Ontwikkel tijdens projecten, stages en businesscases de vaardigheden die je gedurende je hele carrière zult gebruiken.
  • Veel begeleiding: Met kleine klassen (gemiddeld 10 studenten per les) en een persoonlijke studiecoach ontvang je veel individuele aandacht en begeleiding.
  • Samenwerking met de branche: het studieprogramma blijft actueel en relevant dankzij de samenwerking met experts, bedrijven en organisaties uit de sectoren waarin jij later zult werken.

Benieuwd of Tio bij jou past?

Kom naar één van onze open dagen of test jezelf met de gratis Studie Matchmaker van Tio en kom erachter welke studierichting bij jou past!