Hester Flikweert

Toen ik een studiekeuze moest maken, heb ik lang getwijfeld. Ik had brede interesses en veel studies om uit te kiezen. Wat mij uiteindelijk over de streep trok om Aardwetenschappen te gaan studeren, was de praktische kant van de studie. Aan het einde van het eerste en tweede jaar ga je een maand op veldwerk in Spanje, Frankrijk of Italië. Hier pas je al jouw geleerde theorie toe in de praktijk.

Ik heb lang getwijfeld om Onderwijswetenschappen te gaan studeren, maar ik wist dat ik de bètadisciplines zoals wiskunde en scheikunde dan zou gaan missen. Bovendien was Aardrijkskunde één van mijn favoriete vakken op de middelbare school. Ik heb er altijd van gehouden om buiten te zijn en op de vakantie zoek ik het liefst de bergen op. De studie Aardwetenschappen sluit perfect aan op mijn behoeftes en interesses. Het combineert namelijk de bètadisciplines met aardwetenschappelijke processen. Als ik tegenwoordig op vakantie ga, kijk ik met een hele andere blik naar de omgeving en herken ik allerlei aardwetenschappelijke processen.

Naast studeren kun je in Utrecht een onvergetelijke tijd beleven. De studievereniging U.A.V. is heel actief en organiseert borrels, lezingen en andere activiteiten. Er zijn in Utrecht ook veel studentensportverenigingen te vinden. Kortom er valt altijd wel iets te beleven in het sfeervolle Utrecht.

Hester Flikweert

Overige testimonials bij Aardwetenschappen

Sjaak van Meulebrouck

"Aardwetenschappen combineert scheikunde, natuurkunde, wiskunde én biologie."

Mang Li

"In het eerste jaar krijg je een brede basis in alle bèta-disciplines. "