Bibi Koekkoek

Hoi! Mijn naam is Bibi Koekkoek, ik ben 23 jaar oud en rond momenteel mijn studie Geschiedenis af. Ik ben actief bij de studievereniging GHD Ubbo Emmius en heb net mijn bestuursjaar achter de rug. Naast studeren en de studievereniging vind ik het ontzettend leuk om te tennissen, muziek te luisteren en af en toe creatief aan de slag te gaan door te tekenen of te schilderen. Inmiddels loop ik dus al wat jaren rond bij de opleiding Geschiedenis, ben ik studentmentor geweest en ben ik momenteel studiemaatje. Dat ik dit jaar studentambassadeur ben, vind ik een erg leuke toevoeging aan dit lijstje!

Waarom Geschiedenis?

Wanneer ik vroeger naar de bibliotheek ging, kwam ik niet alleen thuis met fictieve boeken, maar nam ik ook informatieve boeken mee over geschiedenis. Wat mij toen vooral ontzettend fascineerde was Egyptologie. De jaren daarop is mijn interesse in geschiedenis alleen maar toegenomen. Het is een ontzettend veelzijdige studie waar je je creativiteit vaak goed in kwijt kan! Ondanks dat ik ontzettend getwijfeld heb over wat ik wou studeren, heb ik bij Geschiedenis altijd een goed gevoel gehad. Behalve het feit dat ik geschiedenis ontzettend leuk vind, wist ik ook nog niet (en nog steeds niet helemaal), wat ik in de toekomst wilde doen. Dat vind ik een van de mooie dingen van de studie Geschiedenis. Het is zo breed dat je je goed kan oriënteren en verschillende dingen kan proberen om erachter te komen wat goed bij jou past. Zelfs als je veel verschillende interesses buiten geschiedenis om hebt, valt dit ontzettend goed te combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Gender Studies, Internationale Betrekkingen of Filosofie.

Waarom Groningen

Ik heb getwijfeld of ik in Groningen wilde blijven. Ik woon hier al mijn hele leven en het voelde ergens logisch om juist in een andere stad te gaan studeren. Pas op het laatste moment kwam bij mij het besef dat Groningen alles heeft (en misschien zelfs meer). Ik hoefde niet te verhuizen om een gezellige studententijd te hebben, want Groningen is een ontzettend bruisende studentenstad. Ook voor de inhoud van de studie hoefde ik niet te verhuizen, want ik vond het programma van Geschiedenis in Groningen erg aanspreken. Tot slot vind ik Groningen altijd een soort dorpje. Vooral in mijn studententijd kom ik inmiddels bijna altijd wel bekenden tegen, terwijl je toch in een ‘grote’ stad woont.

Toekomst

Ik ben er tijdens mijn studie er steeds meer achter gekomen wat ik belangrijk en interessant vind en heb hierdoor een duidelijker beeld van mijn toekomst. Het lijkt mij erg leuk om geschiedenis later te kunnen combineren met een creatief aspect. Om dit te kunnen realiseren ben ik naast het schrijven van mijn bachelor scriptie, net begonnen met twee masters: Geschiedenis Vandaag en Landschapsgeschiedenis.

Tip

Neem de tijd om na te denken wat jij wilt en wat bij je past! Een studie als Geschiedenis geeft je hierin veel ruimte om te ontdekken wat voor jou werkt en wat je later zou willen. Het is ook niet erg om er later in je studie pas achter te komen wat je wilt.

Bibi Koekkoek

Overige testimonials bij Geschiedenis

Anne van Boven

"You learn to view present and past problems from different perspectives."

Ayse Rana Özsan, student geschiedenis

"Follow what interests you and don't worry too much if the future still seems unclear."