Wo
Voltijd
36 maanden

China is als politieke en economische speler steeds belangrijker in de huidige geglobaliseerde wereld, ook in Europa. Daarom is de vraag naar China-deskundigen groter dan ooit. In Leiden krijg jij de kans zo’n sinoloog te worden. Je bestudeert de cultuur, economie, politiek en literatuur van het China en leert het Mandarijn lezen, spreken en schrijven.

Er zijn veel redenen om China te bestuderen. Het is het grootste land van de wereld, met de meest gesproken taal ter wereld, en het heeft een fascinerende geschiedenis en cultuur. Bovendien is China in de moderne wereld een land dat dagelijks in het nieuws is. Alle reden om je onder te dompelen in de vele aspecten van dit bijzondere land. In Leiden krijg je een brede, internationaal zeer goed aangeschreven opleiding met veel mogelijkheden tot verdieping. Bovendien leer je Mandarijn en Klassiek Chinees, waarmee je toegang hebt tot de Chinese maatschappij.

Wist je dat…

De Universiteit Leiden de Asian Library in huis heeft, een van de beste en grootste Aziatische collecties van Europa. Als student Chinastudies kun je volop gebruikmaken van deze collecties.

  • Leer (bijna) alles over het moderne en premoderne China. Met kennis van de taal als basis kun je doordringen tot alle mogelijke aspecten van zowel het moderne als het premoderne karakter van dit machtige land.
  • Spit in de rijke literatuur en het eeuwenoude Chinese gedachtegoed en duik in de lange Chinese geschiedenis, vol keizerlijke dynastieën en het communisme van Mao Zedong.
  • Bezie met kritische blik de stormachtige groei van steden als Peking en Shanghai. Zo zit je met je neus op één van de boeiendste fenomenen van onze tijd: de ontwikkeling van China tot de nieuwe supermacht in de wereld