Wo
Voltijd
36 maanden

Studeer economics and business economics in Groningen om een gedegen begrip te krijgen van de economische tools en kennis om de belangrijke maatschappelijke uitdagingen van vandaag de dag aan te pakken.

Is dit programma voor jou?

Waarom zijn sommige landen rijk en andere arm? Hoe houdt dit verband met globalisering, duurzaamheid, ongelijkheid en klimaatverandering? Wat kunnen centrale banken doen om de inflatie te beperken? Kunnen belastingen en subsidies bedrijven stimuleren om zorg te dragen voor het milieu? Hoe beslissen bedrijven waar ze hun geld investeren en wat is de waarde van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Als je geïnteresseerd bent in dit soort zaken, dan is dit misschien het juiste programma voor jou.

Tijdens het eerste jaar volgen alle studenten dezelfde vakken. Naast de basis van hun discipline geven sommige vakken een economische kijk op actuele maatschappelijke uitdagingen zoals vervuiling, ongelijkheid, sociaal welzijn, duurzame economische groei en verantwoord ondernemen. In jaar twee kies je een van de drie profielen: Business Economics, Economics of Economic Development and Globalization.

Meer weten? Lees meer over de opleiding, vraag een brochure aan of stel direct je vraag aan een student.