Wo
Voltijd
36 maanden
Let op: NUMERUS FIXUS
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing

De bachelor Biomedical Sciences (BMS) onderzoekt hoe het menselijke lichaam functioneert in het dagelijkse leven, bij ziekte, tijdens veroudering en bij het leveren van bijzondere (sport)prestaties. De biologische processen die aan dit functioneren ten grondslag liggen worden bestudeerd op moleculair, cellulair (van weefsels) en organenniveau en in het lichaam als geheel. Ook de invloed van omgevingsfactoren zoals voeding en milieu op de gezondheid komt aan bod. De kennis die je binnen BMS opdoet, gebruik je om de gezondheid van de mens te verbeteren door bijvoorbeeld geneesmiddelen te ontwikkelen voor aandoeningen zoals kanker of hart- en vaatziekten.

De opleiding legt andere accenten dan een opleiding tot arts. Als biomedisch wetenschapper behandel je geen patiënten, maar gebruik je natuurwetenschappelijke kennis om inzicht te krijgen in het functioneren van de gezonde en zieke mens. Tijdens de opleiding volg je onder andere practica in het lab.

BMS is een zó omvangrijk en gevarieerd vakgebied, dat het onmogelijk is om er echt alles over te weten. Precies daarom is de bachelor BMS niet alleen breed, maar ook heel flexibel opgezet. Jij kiest hier de thema's en opleidingsblokken die het beste passen bij jouw passie, talenten en ambities. Op deze manier word je grondig voorbereid op een uitdagende toekomst.

Ben je nieuwsgierig? Lees dan meer informatie over de bachelor Biomedical Sciences en ontdek of deze opleiding bij je past!