Faissal Sharif

"Ik was al lang geïnteresseerd in het menselijke lichaam en in de medische sector, toen ik de bachelor Biomedical Sciences van de Universiteit Maastricht ontdekte. Ik zocht een studie die humane biologie en geneeskunde combineert, zodat ik na de opleiding uit een gevarieerd banenaanbod kan kiezen. Wat me uiteindelijk definitief over de streep trok, was dat de opleiding in het Engels wordt gegeven aan een internationaal georiënteerde en goed bekend staande universiteit.

We spreken de professoren aan met hun voornaam, werken in kleine groepen van ongeveer 10 mensen en hebben ook behoorlijk wat praktisch onderwijs. Daardoor leer ik niet alleen feiten, maar ontwikkel ik ook professionele en sociale vaardigheden zoals intercultureel communiceren (wat van groot belang is voor mijn toekomstige carriere).

Ik ben tevreden over mijn studie, en zou het iedereen aanraden die ruimdenkend en nieuwsgierig is, en meer wil weten over het menselijke lichaam, ziekte en onderzoek. Bovendien is Maastricht - ondanks dat het klein is - een levendige stad met een grote en diverse studentengemeenschap.

Als je een beter beeld wilt krijgen van de universiteit en van de studie Biomedical Sciences, raad ik je aan een bachelor open dag te bezoeken. Dan kun je praten met studenten van nu (zoals ik), en kom je ook meer te weten over het onderwijssysteem aan de Universiteit Maastricht."

Faissal Sharif

Overige testimonials bij Biomedical Sciences

Eleonora Broggi

"In my classroom we have students from all parts of the world."