Wat is Europa?! Europa bestaat uit een rijke mozaïek van culturen, talen en tradities. Hoe is hieruit het idee van Europa als eenheid ontstaan? Welke historische ontwikkelingen hebben daaraan bijgedragen? En wat betekent het om Europeaan te zijn?
Hoe heeft Europese integratie Europa veranderd?! De Europese Unie is een uniek politiek experiment. Maar hoe werkt deze complexe unie precies? Wat zijn de voor- en nadelen? En hoe beïnvloedt de EU het dagelijks leven van haar burgers? Dankzij de EU kunnen we bijvoorbeeld vrij reizen tussen veel Europese landen, maar wat betekent dat voor de nationale veiligheid en economie?
Wat is de plaats van Europa in de wereld?! Complexe uitdagingen zoals oorlogen, internationale migratie, of de klimaatcrisis beperken zich niet tot het Europese continent. Hoe kunnen we deze uitdagingen begrijpen? En hoe zal de EU zich in de toekomst tot andere werelddelen en internationale organisaties verhouden?
In de bacheloropleiding European Studies aan Maastricht University bestudeer je deze en vele andere vragen. Je leert over de geschiedenis, cultuur, politiek en economie van Europa, en hoe je wetenschappelijk kunt onderzoeken welke impact ze hebben op de Europese samenleving. Dankzij een multidisciplinair programma met vakken uit de politicologie, geschiedenis, internationale betrekkingen, recht, economie, sociologie en culturele studies leer je kritisch nadenken over Europa in al zijn complexiteit. Ben jij nieuwsgierig naar hoe Europa functioneert en hoe jij kunt bijdragen aan de toekomst van het continent? Overweeg dan deze dynamische, volledig Engelstalige bachelor!
Bijzonder aan European Studies
- Het brede en multidisciplinaire karakter: Je leert naar Europa kijken door verschillende disciplinaire lenzen. Een historicus ziet andere aspecten dan een econoom en jij leert de taal van beiden alsook van andere betrokkenen spreken.
- Het internationale klaslokaal: Je volgt de opleiding samen met mensen van over de hele wereld, wat zorgt voor een rijke diversiteit aan perspectieven. Door het leren van een vreemde taal en het volgen van een uitwisseling opent Europa zich nog verder voor je.
- Probleemgestuurd Onderwijs (PGO): In plaats van urenlange colleges, krijg je in de bachelor European Studies les in kleine studentengroepen en studeer je vooral door middel van zelfstudie. Je leert door gezamenlijk discussiëren en het bestuderen van levensechte Europese vraagstukken de lesstof te begrijpen.
Ben je nieuwsgierig? Lees dan meer informatie over de bachelor European Studies, bekijk ook onze curriculum video en ontdek of deze opleiding bij je past!