Sjoerd Dijkshoorn

Mijn naam is Sjoerd Dijkshoorn , ik kom uit Naaldwijk en ben 18 jaar oud. Ik volg de hbo opleiding International Event Management (voorheen Hospitality & Evenementen Management). Ik heb voor EuroCollege gekozen omdat ik alles wilde weten over het organiseren van evenementen. Voor deze hbo opleiding heb ik de mbo Hotel & Evenementen Management gedaan op EuroCollege. Vanwege mijn goede cijfers en juiste mentaliteit heb ik gebruik mogen maken van het exclusieve hbo klasje. Dit is een traject waardoor ik na mijn eerste jaar mbo door kon stromen naar mijn eerste jaar hbo. Daarvoor zat ik op een vmbo-T school in Naaldwijk.

Welke verschillen zie je tussen beide scholen?

Het verschil tussen deze scholen is de begeleiding en structuur. EuroCollege leert je niet alleen kennis, zoals ik leerde op mijn middelbare school, maar ook om volwassen te worden en te werken in een kwalitatief hoogstaand bedrijf. Heel de staf staat voor je klaar om ervoor te zorgen dat je jezelf maximaal ontplooit en geven je het gevoel dat je nooit alleen staat. Buiten de staf zijn ook de docenten ongelooflijk goed. De docenten komen uit het bedrijfsleven en kunnen alles op een manier vertellen waardoor je de (vele) stof snel kan leren. Die combinatie tussen docenten en stafleden is uniek en vind je alleen op EuroCollege.

Heb je veel geleerd op EuroCollege?

Op EuroCollege heb ik ontzettend veel geleerd. Niet alleen heb ik theorie geleerd, maar heb ik ook veel geleerd op persoonlijk gebied. Ik heb geleerd hoe je het maximale uit jezelf haalt. Door hard te werken en niet op te geven is het verbazingwekkend wat je allemaal kan bereiken. EuroCollege pusht je tot het uiterste en zorgt dat je deze ontwikkeling doormaakt. Deadline = Deadline en deze zijn heilig, normaal stel je alles uit tot het laatste moment. Sinds ik op deze school zit kan ik me dat niet meer inbeelden. EuroCollege pusht je zo erg dat je ervoor zorgt dat je het afkrijgt. Op deze manier maak je een ontzettend snelle ontwikkeling door in je mentaliteit waardoor je nog maar één doel hebt: eruit halen wat erin zit en jezelf maximaal ontwikkelen. Die mentaliteit, het harde werken en alles geven wat je hebt, heb ik aan de discipline, zorg en structuur van EuroCollege te danken.

En..

Uiteraard heb ik ook ontzettend veel geleerd op het gebied van Evenementen Management. De docenten komen uit het bedrijfsleven en kunnen de stof met ontzettend veel passie vertalen. Op deze manier heb ik in deze twee jaar ontzettend veel geleerd en veel mensen zijn dan verbaasd dat ik pas twee jaar deze opleiding volg.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op ongelooflijk veel dingen die ik heb mogen doen op EuroCollege. Waar ik het meest trots op ben is dat ik voorzitter ben geworden van het EuroCollege Gala 2013. Het EuroCollege Gala is een bijzonder evenement en het is een grote eer dat ik eindverantwoordelijk ben voor dit evenement. Daarbij heb ik twee keer de introductiedagen van de school mogen organiseren. Een bijzondere ervaring waarbij ik heb geleerd hoe je een evenement organiseert en hoe je in een team werkt. Ten slotte ben ik ontzettend trots dat ik de hbo presentatie mag geven tijdens de open avonden. Dit doe ik ontzettend graag en heb ik ontzettend veel van geleerd.

Heb je al een No pain, No gain moment ervaren?

Ik heb veel No pain, No gain momenten gehad. Zo had ik vorig jaar mijn schriftelijke opdrachten tot het laatste moment uitgesteld. Dit betekende dat ik een paar dagen van te voren lange dagen moest maken om ervoor te zorgen dat ik mijn deadline niet miste. De weken voor de tentamens zijn ook nooit makkelijk. Lange dagen, hard werken en veel concentratie zijn daar de juiste woorden voor. Woorden die ik voor EuroCollege niet toepaste, maar sinds ik op deze school zit vanzelfsprekend zijn geworden.

Wat wil je later “worden”?

Na deze opleiding wil ik snel aan het werk gaan om evenementen en congressen te organiseren. Uiteindelijk wil ik mijn eigen evenementenbureau starten en van daaruit verder werken. Ik wil grote evenementen neerzetten en een naam worden in de evenementenwereld.

Wat kun je zeggen over de sfeer op school?

De sfeer op school is heel bijzonder en fijn. Iedereen kent elkaar en er hangt nooit een negatieve sfeer. Er hangt altijd een sfeer van hardwerkende mensen en iedereen staat voor elkaar klaar. Iedereen maakt lange en zware dagen en je helpt elkaar er doorheen. Je staat nooit alleen en je hebt het gevoel dat iedereen er is om je op te vangen. Omdat de school zo klein is merk je het snel als iemand niet lekker in zijn vel zit en ken je iedereen. Dit zorgt voor een veilige, ontspannen en vriendelijke sfeer. Je klas is nog kleiner en deze mensen ken je het beste. Ze maken allemaal mee wat jij ook mee maakt en iedereen staat klaar voor elkaar. Deze sfeer zorgt dat de lange dagen en het harde werk te doen is.

Vertel eens wat over je stage-ervaringen

Ik heb stage gelopen bij Advies- en communicatiebureau Winkelman van Hessen. Binnen deze stage was ik ondersteunend bij de logistieke zaken van Museumnacht Den Haag 2012. Dit was een evenement in heel Den Haag voor ongeveer 9.000 personen. Een ontzettend groot evenement waarin ik ontzettend veel geleerd heb. Zowel persoonlijk als het werken aan een evenement. Het project waar ik voorzitter van ben is het EuroCollege Gala. Dit is een kwalitatief hoogstaand gala voor de studenten en staf van EuroCollege, waarin luxe, kwaliteit en entertainment naar voren komen, een mooi en eervol project om te organiseren.

Wil je nog iets kwijt?

EuroCollege heeft mij een ontzettend snelle ontwikkeling laten doorgaan. Ik ben gegroeid op veel verschillende manieren en heb een mentaliteit ontwikkeld wat mij klaarmaakt voor het bedrijfsleven. Dit allemaal is niet voor mij alleen weggelegd! Doe wat je passie geeft en volg je dromen. Mijn droom is om het maximale uit mijn opleiding te halen en daar zijn mijn doelen op gericht. Je zult verbaasd zijn hoeveel je jezelf kan ontwikkelen met de juiste structuur, begeleiding en discipline. EuroCollege geeft je deze handvatten om jezelf te ontwikkelen tot een persoon die in een top bedrijf kan werken, maar geeft je ook de mogelijkheid om te worden wie je zelf wilt zijn! Natuurlijk moet je daar dingen voor inleveren en verandert je leven.

Maar EuroCollege geeft je er een hoop voor terug: ontwikkelingen, vriendschappen en een sterke persoonlijkheid.

Sjoerd Dijkshoorn

Overige testimonials bij Hospitality & Event Management

Liedeke Smith

"EuroCollege Hogeschool, een school als geen ander"

Yvanka Vooijs

"Elke dag kom ik thuis met het gevoel dat ik iets geleerd heb."

Jamie Demelinne

"De discipline en het tempo van de opleiding waren voor mij een goede stok achter de deur"