Hbo
Voltijd
48 maanden

Vind je het bedrijfsleven interessant? Ben je benieuwd hoe organisaties presteren en wil je ze later helpen om financieel gezond te blijven? Met de opleiding Accountancy ontdek je hoe ondernemingen functioneren en wat de cijfers echt betekenen. Je krijgt hiervoor een brede basis in het eerste jaar. Niet alleen de financiële kant van bedrijven komt aan bod, maar je leert ook over bijvoorbeeld marketing en communicatie, personeel en logistiek. En dankzij het gezamenlijke programma met de opleidingen Business Studies en Finance & Control kun je ook zelf ontdekken wat jij het leukste vindt in het bedrijfsleven. Wil je uiteindelijk een financieel professional worden? Een goede keuze: bedrijven staan altijd te springen om breed opgeleide financials.

Studieopbouw

Als accountant moet je straks veel weten over verschillende onderwerpen. Daar bereiden we je goed op voor. Zo studeer je in het eerste jaar samen met studenten van Business Studies en Finance & Control.

Naast financiële vakken krijg je ook een kijkje in de keuken van HRM, logistiek, marketing, logistiek en internationale economie. Vind je dat boeiender? Dan kun je zonder vertraging gemakkelijk switchen naar Business Studies.

Trekt de financiële kant van het bedrijfsleven jou vooral? Ga vanaf het tweede jaar dan gewoon door met het gecombineerde programma van de opleidingen Accountancy en Finance & Control.

Pas in het derde jaar specialiseer je je binnen een van deze opleidingen als accountant óf controler. Ook loop je dan een half jaar stage. Het vierde jaar doe je een landelijk accountancy-examen. Daarna werk je samen aan een afstudeerproject en schrijf je je scriptie over een onderwerp dat je interesseert.

Test jezelf!

Wil jij weten of een financiële opleiding bij jou past? Test in 4 minuten of een financiële opleiding een goede vervolgstap voor jou is. Lijkt dit je leuk? Maak dan de test.

Wil je weten welke opleiding het beste bij je past? Doe dan de gratis studiekeuzetest van Inholland. De test bestaat uit een persoonlijkheidstest en uit 'swipe je studie'. Zo kom je erachter welke opleiding goed bij jou past!