Finance, Tax & Advice

Bij de studie Finance, Tax & Advice leer je te werk te gaan als financiële adviseur van de toekomst. De wet- en regelgeving verandert nog wel eens, daarom is het belangrijk dat jouw klanten kunnen vertrouwen op jouw advies over bijvoorbeeld belastingtechnische of financiële vraagstukken. Je moet ethisch verantwoord blijven handelen en alle voor- en nadelen voor je klant op een rijtje zetten om zo tot een eerlijk advies te komen. Naast adviseren probeer jij jouw klant natuurlijk te overtuigen van de juiste keuzes die hij of zij moet maken. De taal waarin de opleiding wordt aangeboden kan per instelling verschillen.

Eerste jaar

In het eerste jaar krijg je les in vakken als marketing, recht, economie, financiën, belasting en adviseren. Het aanbod en de inhoud van de vakken kunnen per instelling verschillen.

Toelatingseisen

Je wordt toegelaten tot deze studie met alle havo- en vwo-profielen. Wel is het zo dat bij havo C&M economie of M&O en wiskunde A of B vereist is en bij havo N&G economie of M&O. Het kan echter zijn dat instellingen hiervan afwijken, let hier dus op.