Hbo
Voltijd
48 maanden

Hoe maak je een voedselgewas resistent tegen klimaateffecten? Kun je van een micro-organisme een fabriekje maken om biologische smaakstoffen te produceren? Kun je een plant slim veredelen, zodat die medicinale stoffen produceert? Het zijn nu misschien onvoorstelbare vragen, maar na de opleiding Biotechnologie kun jij hiermee echt aan de slag.

Een team van ervaren docenten en onderzoekers leidt jou op. Zij hebben hun sporen verdiend in de wetenschap en kunnen je als geen ander vertellen over theoretische achtergronden, maar vooral ook over de technieken om in een laboratorium te werk te gaan. Vanaf jaar 1 breng jij volop uren door in onze state-of-the-art laboratoria én vanaf jaar 3 bij bedrijven en instellingen buiten onze hogeschool.

In welke richting jij je ontwikkelt? Wees gerust, dat hoef je het eerste jaar nog niet te beslissen. Je volgt eerst een brede, oriënterende propedeuse samen met medestudenten van Biotechnologie en van Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie. Zo kun je na het eerste jaar zonder vertraging gericht een keuze maken uit deze opleidingen. Jouw ontwikkeling als professional en als mens staat centraal in een veilige, vertrouwde omgeving waar je helemaal jezelf kunt zijn.

Test jezelf!

Wil je weten welke opleiding het beste bij je past? Doe dan de gratis studiekeuzetest van Inholland. De test bestaat uit een persoonlijkheidstest en uit 'swipe je studie'. Zo kom je erachter welke opleiding goed bij jou past!

Meer info over Inholland en het opleidingsaanbod vind je op de website van Inholland.