Wo
Voltijd
36 maanden

Ben jij een enthousiaste, fanatiekeling als het op de combi biologie, scheikunde en wiskunde aankomt? En denk jij dat er nog veel meer slimme oplossingen te vinden zijn binnen biobrandstoffen, medicijnen, vaccins en milieuverontreiniging? Ontdek dan alle beschikbare wetenschap binnen de biologie én techniek bij de bacheloropleiding Biotechnologie.

Wat studeer je bij Biotechnologie?

Je gaat bijvoorbeeld aan het werk met bacteriën (microbiologie), je verandert DNA (gentechnologie) of je ontwerpt industriële installaties inclusief reactoren van de 50 m3 (procestechnologie). Aan jou de taak om deze drie vakgebieden samen te brengen tot intelligente, groene oplossingen op het gebied van biobrandstoffen, medicijnen, vaccins, klimaat, leefomgeving en voedsel. En no worries: je studeert bij de WUR om hier alles over te leren. Het al kunnen hoeft dus zeker niet.

Wie weet ontwikkel jij het volgende wereldwijde vaccin. Of laat jij auto’s op een nieuwe biobrandstof rijden. Hoe dan ook: zet je kennis in voor een betere, slimmere en duurzamere wereld!

Waarom deze studie?

  • WUR brengt als een van de weinige wetenschappelijke studies in Nederland biologie en technologie bij elkaar.
  • Interessante combi’s van onderwerpen zoals biologie en proceskunde = bioproceskunde
  • Altijd een praktische toepassing van wetenschap. Bijvoorbeeld het inzetten van biologie om essentiële stoffen te produceren.

Kijk hier voor meer informatie over de studie Biotechnologie.