Hbo
Voltijd
48 maanden

Als pedagoog maak je het verschil in de levens van kinderen en jongeren. Wil jij er zijn voor de ander? Een luisterend oor bieden en hen begeleiden? Dan is HBO Pedagogiek de opleiding voor jou!

Opvoeden staat centraal

Tijdens de opleiding Pedagogiek leer je hoe je kinderen, jongeren, ouders en andere opvoeders kunt begeleiden, adviseren en ondersteunen. Hierbij maak je kennis met verschillende thema’s en doelgroepen binnen de samenleving, waarbij opvoeden centraal staat. Je legt een stevige theoretische basis, die je direct in de praktijk brengt door middel van stages. Zo ontdek je snel welke doelgroep en richting het beste bij je past.

Dit biedt de opleiding Pedagogiek aan De Haagse Hogeschool jou:

  • De theorie die je leert breng je tijdens je studie ook direct in de praktijk. Je gaat namelijk vanaf het eerste jaar al op stage. Hierdoor ontdek je snel welke doelgroep en richting het beste bij je past.
  • Je komt terecht in een omgeving waar jij als student gezien en gehoord wordt.
  • Je traint jezelf in het gesprekken voeren met kinderen, jongeren en (mede)opvoeders, en het observeren van een kind of jongere.
  • Je denkt na over je persoonlijke ontwikkeling en verkent je grenzen: een stage of minor in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Heb je interesse? Kijk dan op de website van Pedagogiek of bezoek een open dag!