In de farmaceutische zorg ontwikkel je zowel academische als professionele competenties om een carrière als communicatieve geneesmiddelenexpert uit te bouwen binnen de gezondheidszorg, farmaceutische industrie, overheid of in een andere context. De farmaceutische industrie biedt een uitgebreid gamma van betrekkingen: onderzoek, niet-klinische of klinische ontwikkeling, productie, kwaliteitscontrole, registratie van geneesmiddelen, marketing, bedrijfsleiding … Ook andere industrieën, waaronder de voedingsindustrie, bieden heel wat mogelijkheden.
- In een openbare apotheek heb je een bijzondere taak in de eerstelijnsgezondheidszorg, van medicatie verstrekken tot een juist en effectief geneesmiddelengebruik bevorderen. Je bent de persoon bij uitstek om patiënten en artsen te adviseren over het gebruik van een geneesmiddel en over de eventuele nevenwerkingen.
- Wie verderstudeert, kan aan de slag in een ziekenhuisapotheek, waar je heel diverse taken kunt vervullen. Of je kan aan de slag als klinisch bioloog in een klinisch laboratorium.
- Als geneesmiddelenspecialist kun je terecht bij de overheid. Je vindt apothekers terug bij het FAGG, EMA, ziekenfondsen ... Je kunt bovendien diverse functies uitoefenen in de farmaceutische industrie.
- Je kan een doctoraatsopleiding starten en op basis van doorgedreven onderzoek in een van de domeinen van de farmacologische en farmaceutische wetenschappen de titel van doctor behalen.