Hbo
Voltijd
48 maanden

Image and Media Technology (IMT) is voor avant-garde mediamakers, vertellers, kunstenaars, uitvinders en regisseurs van de toekomst. Als IMT-er maak je beeldverhalen die jouw publiek raken, verleiden, prikkelen, verbazen en activeren. Het is een studie waarin je doorlopend experimenteert, ontwerpt en innoveert met actuele kunst-, video- en mediatechnieken. Je maakt ervaringen en verhalen die er toe doen voor verschillende publieksgroepen en situaties. Een kritische blik richting technologie en maatschappij vinden we belangrijk.

Niet alleen op traditionele media zoals televisie, YouTube en filmscherm zijn jouw beeldverhalen te vinden, maar ook in ruimtelijk werk, projecties, augmented reality, virtual reality en apps. Afhankelijk van de context werk je bijvoorbeeld via computer, op papier of maak je een ruimtelijke installatie met bewegend beeld, geluid en sensoren.

Naast een theoretische onderbouwing ontwerp je voornamelijk door te doen. Kijken, voelen, maken en ervaren zijn een wezenlijk onderdeel van het creatieve proces. Bij IMT werk je ook samen aan projecten met externe partners, organisaties, festivals en bedrijven van afgestudeerden. Zo leer je in de praktijk en maak je contact met je toekomstige collega’s.


Voor informatie over deze opleiding verwijzen wij door naar de website van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht