Over deze onderwijsinstelling

HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) onderscheidt zich met hoger onderwijs in de kunsten en de media en is een drijvende kracht in opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie. Aan HKU studeren 4400 studenten aan negen schools: Beeldende Kunst, Design, Muziek en Technologie, Games en Interactie, Kunst en Economie, Media, Utrechts Conservatorium, Theater en HKU College. HKU is gevestigd in Utrecht en Amersfoort.

HKU is een van de grootste opleidingsinstituten voor kunst en cultuur in Europa en telt negen schools (Engelse uitspraak). Elke school is anders, maar is duidelijk HKU. De schools hebben een eigen plek (letterlijk en figuurlijk) en een eigen sfeer, die duidelijk herkenbaar is in de gebouwen. Als student kun je ook gebruik maken van voorzieningen op een andere HKU-locatie. Hierbij kun je denken aan de bibliotheken, maar ook aan de werkplaatsen.

We leren studenten creëren om de samenleving positief te beïnvloeden. Kunst biedt troost, stimuleert dialoog maar helpt je ook kritisch na te denken. In onstuimige tijden ligt daar juist een grote kracht. Kunstenaars kunnen scheppen en denken in oplossingen en mogelijke scenario’s.

Het motto van HKU is 'nieuwe verbindingen, nieuwe toepassingen'. We stimuleren samenwerking tussen verschillende disciplines, die tot onverwachte ideeën leidt: de verbindingen. We vinden het ook belangrijk dat je al tijdens je studie nadenkt over welke plek jij als kunstenaar in de wereld hebt: de toepassingen.

De perfecte combinatie in kunstonderwijs, als je het ons vraagt! En door deze combinatie maken we van jou een echte HKU’er.