Hbo
Voltijd
48 maanden
Let op: NUMERUS FIXUS
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing

Bruis je van de creativiteit en laat je dat zien door goede ideeën? Kunst en Economie leidt je op tot een manager of ondernemer die creatief en zakelijk is. Kunst en Economie leidt je op tot creatief ondernemer en voor managementfuncties in de creatieve en culturele sector. Het eerste jaar is gericht op alle benodigde basiskennis. Je leert op verschillende manieren naar de creatieve sector te kijken: als zakelijk partner, organisator, marketeer en econoom. Je leert bij ons door te doen. Dit betekent dat je veel met medestudenten samenwerkt aan projecten.

Per project kies je voor een creatieve invalshoek, waarbij je de keuze hebt uit één van de zeven creatieve werkvelden: beeldende kunst en design, events, fashion, games, media, muziek of theater. Je kunt ervoor kiezen om verschillende creatieve invalshoeken te onderzoeken of je specifiek te richten op één gebied. Je kunt ook je eigen bedrijf starten. Je krijgt vakken als bedrijfseconomie, financiën, marketing en projectmanagment. Ook ligt de focus op advisering, conceptontwikkeling en organisatie. Na je stage en afstuderen ben jij klaar om als manager of ondernemer aan de slag te gaan in de culturele of creatieve industrie.

Waarom aan de HKU?

Ondernemersgeest in kunst, cultuur en creatieve industrie. Nadenken over maatschappelijke toepassingen van beeldende kunst, design, fashion, muziek, theater, events, games en media. Hiervoor zijn mensen nodig die een brug kunnen slaan tussen creativiteit en zakelijk denken. En dit is wat jij als student Kunst en Economie gaat leren. Wil jij een aanjager zijn van creativiteit en maatschappelijke vernieuwing? Deze studie is uniek in Nederland, omdat zij wordt gegeven aan een kunsthogeschool.


Voor informatie over deze opleiding verwijzen wij door naar de website van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht