Hbo
Voltijd
48 maanden
Let op: NUMERUS FIXUS
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing
Let op: Instellingsfixus
Voor deze opleiding geldt een selectieprocedure.

Studenten Kunst en Economie zijn de toekomst. Zij zijn namelijk zakelijk én creatief. Bij Kunst en Economie leer je denken als een kunstenaar, maar weet je vervolgens ook hoe je een project moet organiseren en realiseren.

Jij bent na deze opleiding een manager, ondernemer of verbinder. Bovendien weet je alles van één of meerdere werkvelden binnen de culturele en creatieve industrie.

Kunst en Economie in het kort

  • Leer zakelijk ondernemen en creatief denken, een unieke combinatie in één studie
  • Studeren in een open en prettige sfeer met persoonlijke aandacht van docenten
  • Geef je eigen studie vorm met de keuze van werkvelden, minoren en stages
  • Werk voor echte opdrachtgevers tijdens je studie en bouw een enorm netwerk op binnen de culturele en creatieve industrie
  • 95-100% heeft betaald werk anderhalf jaar na het afstuderen (een baan of eigen bedrijf)

Waarom aan de HKU?

Een economische en managementstudie binnen de muren van een kunstacademie is uniek. Je vergaart kennis en bouwt een netwerk op in één of meer creatieve werkvelden. We onderscheiden ons doordat de studie Kunst en Economie is gericht op de gehele culturele en creatieve industrie. Terwijl bij andere creatieve business studies de focus vaak ligt op marketing en (social) media. HKU biedt een uitgebreid netwerk van creatieve professionals en kunstenaars, zowel binnen als buiten haar muren. Ook staan onze docenten vaak direct in verbinding met het werkveld. Studenten waarderen de studie enorm door haar kleinschaligheid, de kwaliteit van haar docenten en de sfeer die passie en vertrouwen ademt.

Lees hier alles over Kunst en Economie