Hbo
Voltijd
48 maanden

Doeners met denkkracht

Misschien verkocht jij wel limonade of verdiende je je eerste geld met auto’s wassen. Ondernemen, managen, begeleiden, bij een winkel of onderneming. Je handen uit de mouwen steken en iets doen voor én met de maatschappij.

In de opleiding Ondernemerschap & Retail Management leer je alle ins en outs van het ondernemen als zelfstandig ondernemer of als manager in de retail. Alleen maar met je neus in de boeken zitten, dat is eigenlijk niets voor jou. Jij bent een doener. Ondernemen zit je in het bloed. Je droomt van je eigen bedrijf. Misschien loop je te denken aan het runnen van een filiaal of franchiseonderneming. Of wil je afdelingsmanager worden in een groot bedrijf. Waar je later ook terecht komt, jij wilt de grote lijnen zien en werknemers goed aansturen. Ook als het druk is. Je bent commercieel ingesteld, toont initiatief en hebt doorzettingsvermogen. Bij Ondernemerschap & Retail Management leiden we doeners op met denkkracht.

Wat kan je verwachten?

  • Je leert de basis van het ondernemerschap en retailmanagement met vakken zoals Marketing & Sales, Management & Organisatie of Economie & Recht.
  • Alles wat je tijdens colleges leert, zet je in bij projecten. De laatste twee jaar specialiseer je in ondernemerschap óf retail.
  • Je doet marktonderzoek, bekijkt welk product of welke dienst je in de markt wilt zetten.
  • Je kan verschillende minoren doen. Bijvoorbeeld Platformeconomie: bouw jouw eigen platform, Digitale Marketing Strategie, de minor Bedrijfsopvolging of de minor Reshaping Retail, waarin je ondernemers en winkelgebieden helpt om toekomstbestendig te blijven.

Ben je enthousiast? Lees meer over de opleiding Ondernemerschap & Retail Management of bezoek een open dag!