Wo
Voltijd
36 maanden
Let op: NUMERUS FIXUS
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing

Wil jij de gezondheidszorg verbeteren door nieuwe technieken te ontwerpen en toe te passen? Wil je het aantal patiënten verminderen door preventieve technologie in te zetten? Of ga je op zoek naar veiliger oplossingen om patiënten te behandelen?

Multidisciplinair

Biomedische technologen worden opgeleid op het snijvlak van techniek, biologie en de medische wetenschappen. Precies dat is nodig voor de gezondheidszorg van de toekomst. Als student Biomedical Engineering/Biomedische Technologie leer je in multidisciplinaire teams werken om innovatieve medische producten en apparatuur te ontwerpen en om met een brede blik de ontwikkelingen van het vakgebied te volgen. Je leert ook onderzoek uit te voeren dat leidt tot een betere of duurzame gezondheidszorg (qua kosten en bemensbaarheid). Je wordt zowel technisch onderzoeker als ontwerper, wat een sterke basis is voor je verdere (academische) loopbaan.

Is dit de bachelor voor jou?

Als je houdt van technologie en geneeskunde, biologie en fysica, creatief problemen oplossen en onderzoek doen; als je een brede interesse hebt, variërend van softwareontwikkeling tot biomaterialen, van biomechanica tot MRI-fysica, van big data-toepassingen tot het ontwerpen van chirurgische instrumenten; als je de voorkeur geeft aan algemene kennis boven gedetailleerde kennis; als je liever getraind wordt in teamwerk dan dat je solo werkt, dan moet Biomedische Technologie je keuze zijn.

Ben je nieuwsgierig? Lees meer over de opleiding, vraag een brochure aan of stel je vraag direct aan een student.