A.S.C./A.V.S.V.

Het Amsterdamsch Studenten Corps / Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (A.S.C./A.V.S.V.) is in 1851 opgericht en daarmee de oudste studentenvereniging van Amsterdam. Tevens is het A.S.C./A.V.S.V. met 3400 leden de grootste vereniging van Nederland. Het middelpunt van de vereniging is Sociëteit N.I.A., gevestigd aan de Warmoesstraat vlak achter de Dam. De sociëteit, ook wel ‘de Toko’ genoemd, is van maandag t/m donderdag geopend en is toegankelijk voor alle leden van de vereniging.

Kenmerkend voor het A.S.C./A.V.S.V. is dat de leden van de vereniging verdeeld zijn over disputen. Er zijn in totaal 36 disputen, waarvan 18 mannen en 18 vrouwen disputen. Zij verschillen van elkaar in karakter door tradities en identiteit. Zo is er voor ieder wat wils en bouw je naast een ‘horizontale’ band met je jaargenoten ook een ‘verticale’ band op met leden binnen je dispuut. Er worden door disputen veel verschillende activiteiten georganiseerd zoals gala’s, skivakanties, zeilweekenden en nog veel meer. Daarnaast heeft ieder dispuut een dispuutshuis in het centrum van Amsterdam. Vereniging

Naast de dispuutsactiviteiten organiseert de vereniging verschillende activiteiten. Hieronder vallen onder andere de jaarlijks terugkerende N.I.A.-week, wat de grootste feestweek van onze vereniging is en studiegerichte bedrijven diners, waarbij jij je als bijna afstuderend of stage zoekend student jezelf in de kijkers kan spelen. Ook viert het A.S.C./A.V.S.V. eens in de vijf jaar haar lustrum, wat in juli 2017 wederom groots gevierd is. Verder zijn er 29 subverenigingen aangesloten bij het A.S.C./A.V.S.V. Deze varieren van een toneel-, rugby-, tennis- en schietvereniging tot de roeivereniging A.S.R.V. Nereus. Hiernaast zijn er ook subverenigingen gerelateerd aan de studie.

Wil je meer weten?
Website: www.kiescorps.nl
Film: https://vimeo.com/131742539

A.S.C./A.V.S.V.
Warmoesstraat 153
Telefoonnummer: 020-5238010
e-mail: issa@asc-avsv.nl
contributie: tweemaal 60 euro (daalt naarmate je langer lid bent)
leden aantal: 3400
inschrijfdata: eerste week van augustus (kijk voor exacte data op de site)