UMTC Algemeen

UMTC is een gezelligheidsvereniging uit Utrecht, dat zich mag rekenen tot de zeven grootste van Utrecht. UMTC telt zo’n 350 actieve leden en heeft een sociëteit in hartje Utrecht waar wekelijks tot in de late uurtjes geborreld wordt.

Opgericht in 1949 als studievereniging aan de toenmalige Hogeschool Utrecht heeft UMTC zich ontwikkeld tot Utrechtbrede vereniging waar studenten van Universiteit en Hogeschool een sociaal netwerk buiten hun studie kunnen opbouwen.

Studentenvereniging UMTC is gebaseerd op de pijlers kleinschaligheid, traditie, betrokkenheid en gelijkwaardigheid. Deze pijlers uiten zich in besturen die op de sociëteit in pak lopen, de mogelijkheid om al vanaf het eerste jaar actief te worden in verschillende commissies en genootschappen en het vormen van jaarclubs in het eerste jaar.

Dankzij het kleinschalige karakter van UMTC kent iedereen elkaar en omschrijven leden de sociëteit als hun tweede huis waar iedereen graag binnenloopt voor een gezellige borrel, goed gesprek of om te feesten in onze kelder.

Structuur

UMTC kent 2 besturen. Één voor de vereniging en een voor de sociëteit. Daarnaast zijn er 13 commissies , 5 disputen, 7 genootschappen in verschillende disciplines en heel veel jaarclubs. Al deze horizontale en verticale verbanden leveren op verschillende manieren een bijdrage aan onze vereniging.

Jaarclubs

Een jaarclub is de basis voor iedere UMTC’er. Dit is de vriendengroep die je in het begin van je lidmaatschap vormt en waarmee je daarna wekelijks op dinsdagen eet en naar de sociëteit komt. Jaarclubs kunnen gemengd of ongemengd zijn en bestaan veelal uit zo’n 7 – 12 personen.

Disputen

In het tweede jaar van het lidmaatschap krijgen leden de kans om zich aan te sluiten bij een van de 5 disputen die UMTC rijk is en die elk een eigen karakter uitstralen. De disputen van UMTC zijn ongemengd en vormen een mogelijkheid voor de leden om zich te mengen in een verticaal verband.