Algemeen

Lieve meisjes,

Welkom in Utrecht! Een stad waar het wat gezelligheid betreft zeker niet aan ontbreekt. Met de gezellige grachten, de leuke studentenkroegen en de vele studenten is Utrecht een erg leuke stad om je studententijd door te brengen. Met haar 312.000 inwoners is Utrecht de vierde stad van Nederland, zo zal deze stad je niet overdonderen en kun je altijd nog uitkijken naar een grotere stad om je studenten tijd voort te zetten.

Je studententijd wordt ook wel ‘de mooiste tijd van je leven’ genoemd en daar hoort UVSV zeker bij!

De UVSV is een afkorting voor de Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging en wordt ook wel 'de Club' genoemd. Zoals de naam al zegt is de UVSV een ongemengde studentenvereniging met momenteel ruim 1300 vrouwelijke leden. Zo is de Club de op één na grootste studentenvereniging in Utrecht en de grootste vrouwelijke studentenvereniging van heel Nederland. De Club wordt gerund door 13 meisjes die een jaar lang op de Club zitten, zij vormen samen het Bestuur en de Commissie. Onze sociëteit, ook wel Hestia genoemd, is erg centraal gelegen in een monumentaal pand op de Drift 19. Midden in het centrum, dicht bij de Universiteitsbibliotheek maar ook om de hoek van de Woollomooloo, de studentendiscotheek op het Janskerkhof, waar je na een borrelavond altijd kan feesten tot diep in de nacht.

Laat je niet afschrikken door een ongemengde vereniging, een vrouwelijke studentenvereniging is juist heel gezellig. Het betekent niet dat je alleen maar met meisjes in contact komt. Er worden het hele jaar door veel feestjes en activiteiten georganiseerd in samenwerking met de jongens van het USC, onze mannelijke tegenhanger gevestigd naast de Woo.

Er zijn veel verschillende meisjes lid bij de UVSV. Iedereen is anders aan daarom zal jij er ook zeker je plekje vinden. Je kunt zelf kiezen aan welke activiteiten je mee wilt doen. Oftewel, je kunt helemaal zelf invullen hoeveel tijd je aan de UVSV wilt besteden! Wel vindt UVSV dat je studie op nummer 1 staat. Zo maken meisjes zonder studiepunten geen kans om deel uit te maken van leuke commissies. Op deze manier probeert de UVSV haar leden te stimuleren tot een goede studievoortgang. De UVSV heeft daarnaast samen met het USC een samenwerkingsovereenkomst met een tentamentrainingsinstituut die tentamentrainingen verzorgt vlak voorafgaand aan de tentamenperiodes.

Kortom, door lid te worden van UVSV leer je binnen een korte tijd veel leuke mensen kennen waardoor jij je nooit alleen zult voelen in je nieuwe stad Utrecht.

Structuren

Een jaarclub ga je na de kennismakingstijd vormen. Gedurende de borrelavonden zal je steeds meer nieuwe jaargenootjes leren kennen en vorm je uiteindelijk met elkaar je eigen jaarclub, die bestaat uit 15 á 20 meisjes waar jullie zelf een leuke naam voor kunnen verzinnen.

Een jaarclub vorm je om tijdens je studententijd veel gezellige dingen mee samen te doen. Zo heb je elke maandag jaarclubeten. Met je hele jaarclub eet je dan steeds bij iemand anders thuis. Daarnaast ga je vaak met elkaar gezellig borrelen op de Club. Buiten deze avonden kun je met je jaarclub aan nog een tal van andere leuke activiteiten meedoen op de Club. Zo is er de playbackshow, een driedaagsfeest de 3-daymensionale, een biercantus en zijn er veel themafeesten. Ook organiseer je met je jaarclub één keer per jaar een clubdiner op locatie, ga je een weekendje weg en ga je met elkaar skiën en/of op zomervakantie. Door al deze activiteiten die je met je jaarclub doet, bouw je een nauwe band met elkaar op. Ook na je studententijd zal je nog veel contact met je jaarclub hebben, het zullen vriendinnen voor je leven worden!

Onthoud wel dat geen van deze activiteiten verplicht zijn, mocht je het te druk hebben met bijvoorbeeld je studie, dan sla je een activiteit over en ga je als je weer meer tijd hebt naar de volgende activiteit!