Maak kennis met L.V.V.S. Augustinus

Lid worden bij Augustinus is een goede start van je studententijd. Als grootste vereniging van Leiden hebben we een sleutelpositie in de academische gemeenschap die deze stad speciaal maakt. Oprichters waren onder andere P.J. Aalberse, later minister van justitie, en C.J.M. Ruijs de Beerenbrouck, later minister-president. Bekende oud Augustijnen zijn onder andere Ronald Plasterk, Armin van Buuren, Boris Dietrich én goochelaar Victor Mids.

Kenmerkend voor Augustinus zijn de brede mogelijkheden van het lidmaatschap; zowel gezelligheid als inhoud; borrel als disco; en zowel actief als passief. De Verenging heeft een open karakter en eindeloze mogelijkheden. Iedereen kan zijn of haar eigen Augustijnse weg creëren!

Structuur: Cordialen & Gezelschappen

Augustinus kent een structuur die uniek is in Leiden. Zo vormt elk nieuw lid samen met jaargenoten een Cordial. Cordialen zijn de horizontale verbanden in de ledenstructuur. De eerstejaars vormen onderling Cordialen met 12 tot 18 mannen of vrouwen en worden door het Bestuur als Cordial geïnaugureerd. Zij organiseren dan vervolgens allerlei activiteiten om zichzelf te presenteren. Iedere Augustijn is lid van een Cordial. Het is dan ook de basis van het lidmaatschap op Augustinus. Als een lid de tijd en de behoefte heeft om nog meer uit zijn/haar lidmaatschap te halen is er een mogelijkheid om te borrelen bij Gezelschappen (dispuut). Dit zijn verbanden die uit leden van verschillende jaren bestaan en kennen een eigen kennismakingstijd. Ieder Gezelschap heeft zijn of haar eigen kenmerken. Ieder lid kiest er individueel voor om bij een Gezelschap te gaan.