Wat is het E.S.C?

Het Eindhovens Studenten Corps, ook wel E.S.C genoemd is de oudste studentenvereniging van Eindhoven. Het E.S.C is een overkoepeling van de meest uiteenlopende studenteninitiatieven voor en door studenten. Het E.S.C biedt een ontspannen en gezellige omgeving waarin de studie natuurlijk de belangrijkste rol inneemt. De leden van het E.S.C studeren aan de TU, Fontys Hogescholen of Design Academy. Hierdoor leer je dus ook mensen kennen van andere opleidingen en met andere achtergronden.

Tussen leden van het E.S.C ontstaan veel goede en langdurige vriendschappen. Alle leden komen samen op de dinsdag- en donderdagavond om gezellig te borrelen. Doordat alle leden aanwezig zijn kent iedereen elkaar. Dit is een wezenlijk verschil met andere verenigingen waar op meerdere avonden slechts een select groepje personen komt borrelen.

Verbanden en jaarclub

Verbanden
Het E.S.C kent verschillende soorten verbanden, eigenlijk niet veel anders dan een groep leden die iets met elkaar gemeen hebben. Zo heeft iedereen een jaarclub, maar kun je later ook kiezen om bij een dispuut te gaan. En natuurlijk zjin er leden die graag met elkaar een sport beoefenen of bijvoorbeeld activiteiten met elkaar organiseren. Hieronder worden de diverse verbanden kort toegelicht.

Jaarclub
In je eerste jaar vorm je samen met enkele jaargenoten een jaarclub. Dit zijn de mensen uit jouw lichting waar je het goed mee kunt vinden. Deze stel je samen op het moment dat je lid wordt. De leeftijd verschilt dus over het algemeen weinig. Met je jaargenoten leer je de vereniging en het studentenleven kennen.