Eindhovense Studenten Vereniging 'Demos'

Al meer dan 45 jaar is de Eindhovense Studenten Vereniging Demos de gezelligste en actiefste vereniging voor alle TU/e- en HBO-studenten uit Eindhoven. Met rond de 300 leden is Demos een vereniging waar iedereen elkaar kent. Wat Demos kenmerkt, is dat het de enige studentenvereniging in Eindhoven is die gebaseerd is op gelijkwaardigheid van leden. Dat betekent dat de vereniging geen ontgroening kent, maar gezellige kennismakingskampen. Deze worden aan het begin van ieder studiejaar georganiseerd, zodat je meteen een groot deel van de leden leert kennen. Je bouwt bij onze vereniging binnen korte tijd gegarandeerd een hechte vriendenclub op!

In april 2016 is Demos verhuisd naar een nieuw pand aan de Keizersgracht, in het centrum van Eindhoven. Deze sociëteit, genaamd ‘De Keizer’, is het hart van de vereniging, en voor vele leden een tweede thuis. Je kunt er altijd binnenlopen om bij te komen van het studeren, een goed gesprek te voeren, of gezellig wat te drinken. Demos is verder rijk aan commissies, onderverenigingen, jaarclubs en disputen, en deze verzorgen tal van activiteiten en themafeesten, van een stepestafette, tot laserquesten in onze eigen sociëteit, tot heuse zevengangendiners.

Door dit alles is Demos een heel diverse en ondernemende vereniging. Je kunt je bij Demos daarnaast ook ontplooien op organisatorisch en bestuurlijk vlak. Demos heeft meer dan 40 commissies, waarin er van alles georganiseerd wordt voor en door leden. Hieraan kun je meehelpen, maar natuurlijk kun je ook zelf iets op touw zetten. Eigen initiatief wordt bij Demos erg gewaardeerd.

Demos blijft niet alleen in Eindhoven, maar heeft door haar lidmaatschap van de Federatie van Unitates en Bonden veel contacten met gelijkgestemde verenigingen in Nederland, zoals in Delft, Groningen en Wageningen. Zij bezoeken elkaar regelmatig voor feesten, sportdagen en gala's.

Kortom, bij Demos kun je vrienden maken voor het leven, je studententijd onvergetelijk maken, en jezelf ontplooien op het gebied van commissies en besturen. Denk jij dat Demos bij jou past? Dan hopen wij je gauw welkom te mogen heten! Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.