Unitas Studiosorum Amstelodamensium

Sinds 1911 is Unitas een begrip in de Amsterdamse studentenwereld. Aan de Oudezijds Kolk in Amsterdam bevindt zich societeit S.A.L.V.E. van Unitas Studiosorum Amstelodamensium. Met een ledental van ongeveer 550, is zij een van de grootste en oudste studentengezelligheidsverenigingen van Amsterdam. Unitas is de vereniging voor alle studenten van hogescholen en universiteiten van Amsterdam. Zij is groot genoeg om fantastische feesten en activiteiten te organiseren, maar ook klein genoeg om iedereen van de vereniging te leren kennen.

Verbanden

Als eerstejaars kom je bij één van de elf colleges (disputen). Dit zijn verticale verbanden. Unitas heeft zowel gemengde als ongemengde colleges, die elk hun eigen identiteit kennen. Naast je college heb je de mogelijkheid om een jaarclub te vormen met je jaargenoten.

Elk lid van Unitas wordt in zijn eerste jaar opgenomen in zo’n dispuut. Er is voor ieder wat wils, van traditioneel tot meer vrijblijvend. Als lid van een dispuut bezoek je natuurlijk samen de wekelijkse borrel op de dinsdag of woensdagavond in de Sociëteit, S.A.L.V.E. Toch is lid zijn nog zoveel meer dan alleen borrelen en mooie Unitas feesten. Van een zonnige middag varen met je dispuutssloep tot juist samen op een frisse wintersport. Koningsdag op een boot met eigen DJ of toch een festival pakken? Chique diners en gala’s op de vetste locaties. Alles is mogelijk! Je gaat veel dingen meemaken die anders ondenkbaar zouden zijn. Je hoort niet alleen mooie verhalen, je creëert ze.