Lerarenopleiding 2e graad Mens en Technologie

Heb jij een sterke interesse in techniek? Vind je het belangrijk dat de techniek zich aanpast aan menselijke behoeften? Lijkt het je leuk om anderen dingen te leren? Dan is de studie Lerarenopleiding 2e graad Mens en Technologie misschien wel wat voor jou.

Tijdens de studie Lerarenopleiding 2e graad Mens en Technologie leer je alles over technologie en blijf je up-to-date over de huidige technologische ontwikkelingen. Maar er is meer dan dat: hiernaast is het ook belangrijk om je bezig te houden met de sociale ontwikkelingen binnen de maatschappij. Je houdt je bezig met maatschappelijke behoeften en hoe deze het beste bevredigd kunnen worden door middel van technoligische toepassingen. Voorbeelden van maatschappelijke kwesties waar je je tijdens de studie mee bezig kunt houden zijn de huidige milieuproblematiek en verbeteringen binnen de gezondheidszorg. Tijdens de studie wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan de ontwikkeling van didactische vaardigheden. Je leert hoe je later individueel talent bij jongeren kan herkennen en hoe je ze kan leren hoe ze nieuwe technologische oplossingen kunnen bedenken voor bestaande problemen in de samenleving.

Op de middelbare school behoren vakken als techniek, informatica en wiskunde tot jouw favoriete vakken. Ook ben je zeer geïnteresseerd in lesgeven en ben je sociaal vaardig. Je wilt het liefste een combinatie gaan studeren van techniek, maatschappijleer en lesgeven.