Business Studies

De studie Business Studies richt zich op alle verschillende takken van sport in een onderneming. Het is een breed georiënteerde studie die een aantal oudere studies met elkaar combineert. Onderwerpen die binnen de studie aan bod komen zijn onder andere marketing, ondernemen, management, financiën, HRM en logistiek. Het eerste jaar is voor alle studenten gelijk. Hierin wordt de brede basis voor de rest van de studie gelegd. Er wordt aandacht besteed aan het gehele proces van bedrijfsvoering. In het tweede jaar wordt je kennis verdiept, waarna je een bewuste keuze voor een afstudeerrichting kunt maken. In het derde jaar kies je uit de volgende afstudeerrichtingen:

  • Business Studies Marketing (voorheen Commerciële Economie)
  • Business Studies Ondernemen(voorheen Small Business & Retail Management)
  • Business Studies Management en Beleid (voorheen Bedrijfskunde MER)
  • Business Studies Human Resource Management (voorheen HRM)
  • Business Studies Banking & Insurance (voorheen Financial Services Management)
  • Business Studies Logistiek (voorheen Logistiek & Economie)

Nadat je deze studie hebt afgerond, ben je een allround specialist op het gebied van bedrijfsvoering én heb je een eigen specialisme.

Business Studies is geschikt voor leerlingen die graag het bedrijfsleven in willen, in een specifieke sector of als breed opgeleide professional. Leerlingen van het havo en het vwo met een Economie en Maatschappij profiel zijn direct toelaatbaar tot de studie. Voor de overige profielen gelden extra toelatingseisen met betrekking tot het vakkenpakket.