Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs

De studie Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs leidt jou op tot academische leerkracht in het basisonderwijs. Je bestudeert wetenschappelijke inzichten over onderwijs en opvoeding en leert hoe je kinderen op de basisschool lesgeeft. Je leert leerlingen te begeleiden vanuit een wetenschappelijke pedagogisch en onderwijskundig perspectief en weet goed om te gaan met de verschillende niveaus in jouw klas.

Daarnaast werk je aan je communicatieve en sociale vaardigheden, die je nodig zult hebben in contact met leerlingen en collega’s het begeleiden van ouders. Tijdens stages doe je praktijkervaring op met lesgeven en krijg je zicht op wat er allemaal komt kijken bij doceren, zoals het maken van toetsen en het geven presentaties.

In je eerste jaar

In jouw eerste jaar leg de je basis voor het beroep van leraar basisschool . Zo krijg je algemene vakken als Inleiding pedagogiek, Inleiding onderwijswetenschappen, Cognitieve en taalontwikkeling en Inleiding wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast ga je in jouw eerste jaar al direct aan de slag met praktijkopdrachten en loop je stage in groep 3/4/5.

Toelatingseisen

Elk vwo profiel heeft rechtstreeks toegang tot de studie Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs.