Tuinbouw & Agribusiness

Gaat jouw hart sneller kloppen van de geur van bloeiende hyacinten en rijpe volle tomaten in een kas? Ben je daarnaast ondernemend, hou je van organiseren, samenwerken, analyseren en ben je commercieel aangelegd? Overweeg dan de studie Tuinbouw & Agribusiness.

Het eerste jaar

Je doet kennis op over teelt en groei van verschillende gewassen en de bedrijfsmatige kant van tuinbouw. Je krijgt vakken als teelt en gewasbescherming, onderzoek naar de behoeften van klanten. Ook leer je hoe je een nieuw product ontwikkelt, produceert en ‘in de markt zet’ ofwel verkoopt. Al deze vakken helpen je bij het bepalen van je specialisatie in je tweede jaar.

Hoofdfase

Je kiest aan het begin een van deze twee richtingen:

  • Teelttechniek en Veredeling: hoe teel en ontwikkel je nog betere gewassen? Welke technieken en technologieën zet je in voor voedingstuinbouw en sierteelt?
  • Management en Greenports: de bedrijfsmatige kant; hoe run je een agrarisch bedrijf?

In je derde jaar loop je vijf maanden stage. Je kunt kiezen tussen een stagebedrijf in Nederland of in het buitenland. In je vierde jaar werk je aan je afstudeeropdracht voor een serieuze opdrachtgever en studeer je af.