Opleiding tot Fysiotherapeut

Als fysiotherapeut ben je een belangrijke schakel in het herstelproces van het bewegingsapparaat van mensen. De kerntaak van de fysiotherapeut is het behandelen van mensen met bewegingsklachten. Klachten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals een sportblessure, een ziekte, een ongeval of chronische pijn. Tijdens de studie bestudeer je alle facetten van het menselijk lichaam, met name spieren, gewrichten en zenuwen. Je leert diagnoses stellen en welke behandelingen je moet toepassen bij bepaalde klachten. Ook leer je verschillende masseertechnieken en bewegingsoefeningen te gebruiken.

Naast de lichamelijke problematiek van een patiënt, begeleid je de patiënt ook in gedragsverandering. Goede communicatieve vaardigheden zijn zeer belangrijk voor een fysiotherapeut omdat je voortdurend in aanraking komt met verschillende patiënten en artsen.

Je eerste jaar

In je eerste jaar bouw je kennis op over anatomie, fysiologie, de rol van een fysiotherapeut en ga je al direct aan de slag in de praktijk. Daarnaast maak je in het begin van je studie kennis met de verschillende ziektebeelden die je als fysiotherapeut tegenkomt en leer je hoe de Nederlandse gezondheidszorg werkt. Het aanbod en de inhoud van de vakken kunnen per onderwijsinstelling verschillen.

Toelatingseisen

Voor deze studie is een decentrale selectie van toepassing. Elk havo en vwo schoolprofiel geeft toelating tot de studie Opleiding tot Fysiotherapeut.

Let op: NUMERUS FIXUS
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing