Aviation

De hbo studie Aviation is een brede studie van de Hogeschool van Amsterdam waar je allerlei kanten mee op kunt binnen de (civiele) luchtvaart. Je kunt kiezen uit vier specialisaties: Aviation Engineering, Air Flight, Air Traffic Management en Aviation Management. De eerste specialisatie gaat over de technische kant van de luchtvaart. Je leert alles over ontwerp, constructie, onderhoud en reparatie van verschillende vliegtuigen. Air Flight combineert de studie Aviation met de training voor verkeersvlieger, Air Traffic Management is een combinatie met de studie luchtverkeersleider. Aviation Management bereidt juist weer voor op een leidinggevende commerciële functie.

Je krijgt in de eerste jaren gemeenschappelijke vakken als aerodynamica, navigatie en mechanica. Afhankelijk van je specialisatie zal je daarna vakken tegenkomen als design, logistiek of management. Ook zijn er praktijkvakken als de cockpitsimulatie. Voor alle richtingen is het belangrijk dat je beschikt over interesse in de luchtvaart, aanleg voor technische en exacte vakken en dat je beschikt over een discipline en verantwoordelijkheidsgevoel.

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo of vwo profiel Economie & Maatschappij, Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek. Een goede beheersing van het Engels is een verplichting binnen de luchtvaart.