Embedded Systems Engineering

Overal om je heen kom je ingebouwde software tegen. Denk maar aan hoe een wasmachine wordt aangestuurd of hoe een satelliet in de ruimte blijft zweven. Binnen de opleiding krijg je te maken met technische bedrijfsprocessen en systemen. Die systemen ondersteun je door computer-, software- en informatiesystemen te ontwerpen en te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan software voor een mobiele telefoon of MP3-speler, ook leer je hoe je advies kunt geven over een optimale inzet van technische systemen binnen een organisatie. De technische informatica gebruikt dus de toepassingen van een computer om slimme producten te ontwikkelen.

Analoge-, digitale- en computer-techniek komen aan bod bij het starten van deze opleiding. Hierbij maak je kennis met het programmeren en het bouwen van computers en hoe je deze apparaten toegankelijk kunt maken voor de gebruikers ervan. Verder zul je binnen deze opleiding steeds meer kennis verwerven over het programmeren, op machine- en gebruikerniveau. Je zult zien dat techniek overal in terugkomt. Netwerktheorie, ontwerpen, kennis van programmeren en computertoepassingen zijn vakken die je kunt verwachten.

Het onderwijs wordt aangeboden in de vorm van projecten. Hierbij werk je veel samen met klasgenoten. Door middel van excursies en vakbeurzen maak je kennis met het toekomstige werkveld van computertechniek. Een stage aan het eind van de opleiding hoort er ook bij. Op deze manier kun je alles wat er geleerd is in de praktijk brengen bij een bedrijf uit het computertechnische werkveld.