Joep vertelt over zijn opleiding

Joep, 21 jaar, loopt al van jongs af aan tussen de varkens. Hij heeft de ambitie om het bedrijf van zijn ouders over te nemen. Zijn vader en oom voeren het Elite ketenconcept, waarbij diergezondheid hoog in het vaandel staat. Het bedrijf is een grote zeugenhouderij met verschillende vestigingen. Sinds een jaar of tien helpt Joep mee met de verzorging van de dieren ‘’Mijn ambitie is om het bedrijf over te nemen en mijn vader adviseerde me om naar HAS green academy in Den Bosch te gaan’’.

Van MBO naar HBO

Na mbo Veehouderij niveau 4, heeft Joep de overstap gemaakt naar het hbo ‘’De maatschappelijke druk op de varkenshouderij is groot en dan is het goed om veel kennis van zaken te hebben, zoals op het gebied van geuroverlast, dierenwelzijn en het klimaat. Ik ben geen superstudent, maar wel overtuigd dat ik hier op mijn plek zit’’.

Stages

Joep vindt het vooral fijn dat hij tijdens zijn studie vaak in de praktijk aan de slag gaat. De komende jaren gaat hij op binnenlandse en buitenlandse stage ‘’Ik vind het heel interessant om bij andere bedrijven een kijkje te nemen. Docenten willen dat ik me tijdens de studie ook buiten de varkenshouderij oriënteer en dat begrijp ik wel. Bij een tuinbouwbedrijf kan ik bijvoorbeeld veel leren hoe je personeel aanstuurt’’.

Teamwork tijdens de introductie

Joep heeft ook meegedaan aan de introductieweek ‘’We hebben op de Loonse en Drunense Duinen allerlei spellen gedaan in het teken van kennismaking. Teamwork stond centraal en dat pakte goed uit. Aan het eind van de introductie hadden we een groep van ongeveer vijftien man die het heel goed met elkaar kan vinden’’.

’Ik zit hier echt op mijn plek. Bedrijfskunde en agribusiness is gewoon een heel goede opleiding’’, verwoord Joep. ‘’Je leert hier veel verder kijken dan het eigen bedrijf thuis’’, vult Joep aan.

Joep vertelt over zijn opleiding

Overige testimonials bij HAS green academy

Gijs vertelt over zijn studie

"Ik kies voor de HAS, omdat ik mezelf hier helemaal kan ontwikkelen"