Gijs vertelt over zijn studie

Om daadkracht of overtuiging zit hij nooit verlegen. Toch twijfelde Gijs één keer flink. Tijdens de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness kreeg hij de keuze voor de richting marketing, logistiek of financieel voorgelegd. “Mijn docent zei: ‘Volg je hart maar. Dat is groter dan je verstand.’ Het werd marketing. Daar ben ik vol voor gegaan en ontzettend tevreden mee.”

Buitenlandstage Zwitserland

Na twee jaar bedrijfskundelessen, cases en excursies begon hij het derde jaar met zijn buitenlandstage bij Agropress in het Zwitserse Basel. Het bedrijf publiceert magazines die wereldwijd in zo’n negentig landen gelezen worden. “Online journalistiek werd steeds belangrijker voor het bedrijf. Voor hun website schreef ik artikelen over de meest actuele agrarische onderwerpen. Mijn bronnen? Alle denkbare nieuwskanalen: van kranten tot sociale media.” De kunst van het schrijven en deskresearch kon hij in zijn marketingopdracht verfijnen. Voor Agropress maakte Gijs een special over ’s werelds meest vooraanstaande agrarische universiteiten.

Producten van lokale boeren afzetten in de regio

Nu loopt hij stage bij Oregional, een coöperatie die is opgericht door boeren uit de regio Arnhem, Nijmegen en de Liemers. Oregional levert iedere dag rechtstreeks producten van de boer aan zorginstellingen, ziekenhuizen, horeca en foodtrucks. “Oregional past bij mij, want ze hebben dezelfde passie als ik: producten van lokale boeren die je in de regio afzet. Voor mij is dat superbelangrijk.”

Zelfstandig ondernemerschap

De kennis die Gijs heeft opgedaan tijdens zijn studie en stages zorgden ervoor dat hij in jaar vier een alternatief traject koos. Gijs volgde eerst 20 weken de opleidingsoverstijgende module Topklas Ondernemen, waarbij hij werd klaargestoomd om zijn eigen onderneming te starten. In de laatste 20 weken van zijn studie heeft hij zowel zijn studie afgerond als zijn droom gerealiseerd. Hij is samen met, sinds kort zijn vrouw, zijn eigen verszaak gestart. Hij is hiermee een mix van een boerderijwinkel en foodbelevingscentre gestart. Zo kunnen zij waarde toevoegen aan versproducten van boeren uit de omgeving. Leek het eerst nog een idealistische droom, is het nu werkelijkheid. Sterker nog, zijn Verschzaak in Ochten is door Rabobank West Betuwe in het tweede kwaltaal van 2017 uitgeroepen tot ‘Starter van het Kwartaal’

Gijs vertelt over zijn studie

Overige testimonials bij HAS green academy

Joep vertelt over zijn opleiding

"Mijn ambitie is om het bedrijf van mijn vader over te nemen!"