Hogeschool Leiden is een open en toegankelijke hogeschool waar studenten de ruimte hebben eigen keuzes te maken. Bij onze hogeschool staan we voor kwaliteit en bieden we goed en inspirerend onderwijs. Centraal in onze aanpak staat het binden en boeien van studenten, om te zorgen dat studenten gaan leren en blijven leren. In onze opleidingen besteden we aandacht aan persoonsvorming, het stimuleren van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid en de ontwikkeling van interculturele en internationale en multiculturele competenties.

Bij Hogeschool Leiden staat alles in het teken van leren en jezelf ontwikkelen. Dat doen we met oog voor kwaliteit, talent en de menselijke maat. Wij dagen onze studenten uit om met plezier het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Dankzij onze persoonlijke aanpak, met alle ruimte voor praktijkopdrachten, stages, colleges, studieloopbaanbegeleiding en buitenschoolse activiteiten, weten wij waar hun talenten liggen. Op deze manier leiden wij de startende student op tot een ondernemende en gepassioneerde professional voor de beroepspraktijk.

Hogeschool Leiden is met vele duizenden draden verbonden met stad en regio: via ons onderwijs en praktijkgericht onderzoek, maar natuurlijk ook via onze studenten, medewerkers en alumni. Inmiddels telt onze hogeschool ruim 13.500 studenten en zo’n 1250 medewerkers.