Hbo
Voltijd Deeltijd
48 maanden

Door de digitalisering van de samenleving is een misdrijf zonder digitale sporen bijna niet meer voor te stellen. Tijdens het opleidingstraject van Forensisch ICT voltijd leer je hoe je onderzoek kunt doen naar deze sporen, hoe je ze kunt duiden en zo vast weet te leggen dat ze geaccepteerd bewijsmateriaal opleveren.

Forensisch ICT, iets voor jou?

Voel je je verantwoordelijk voor een veilige maatschappij en lijkt het je interessant om (ICT-gerelateerde) criminaliteit te verminderen? Ben je nieuwsgierig naar nieuwe technologieën en de mogelijkheden die ze bieden? Kun je goed omgaan met mensen en houd je van onderzoeken? Misschien is het opleidingsprogramma van Forensisch ICT dan iets voor jou!

Wist je dat?

  • Je als forensisch ICT-er een brede kennis hebt van huidige technieken en apparatuur, maar je ook weet hoe je nieuwe of nog onbekende technieken snel eigen kunt maken?
  • Er volop carrièrekansen zijn bij politie, justitie en defensie?
  • De opleiding Forensisch ICT wordt aangeboden in deeltijd en voltijd?

Forensisch ICT van Hogeschool Leiden is de enige hbo-bachelor in Nederland die volledig inspeelt op het onderzoek naar relevante digitale sporen die zijn achtergelaten bij misdrijven. Spreekt dit jou aan? Lees hier meer over de opleiding Forensisch ICT!