Wo
Voltijd
36 maanden

Je bent geboeid door de chemie van het leven, van organismen en van cellen. Je combineert theorie graag met praktijk. Je droomt ervan om vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten technieken te ontwikkelen die de mens en de wereld verbeteren.

Je hebt een stevige wetenschappelijke basis. Een studierichting in het secundair onderwijs met veel wetenschappen en wiskunde is de beste voorbereiding. Je kan goed observeren, analyseren en verbanden leggen.

Waarom bio-ingenieurswetenschappen studeren in Antwerpen?

1. Kleinschalige opleiding

Je krijgt voornamelijk les in kleine groepen. Daardoor maak je vlot contact met de docenten en assistenten. Je krijgt zo meer kansen om in dialoog te gaan, ook met je medestudenten, en om zelf experimenten uit te voeren tijdens de practica.

2. Onderzoeksgericht onderwijs

Vanaf week één van je opleiding combineer je een stevige wetenschappelijke basis met onderzoekswerk in het labo. Je krijgt les van topexperts die zelf baanbrekend onderzoek doen in de moleculaire en cellulaire wetenschappen.

3. Kwaliteitsvolle begeleiding

Je staat er niet alleen voor. Professoren, assistenten en studiebegeleiders begeleiden je tijdens je hele studiecarrière. Via het overbruggingsonderwijs, het monitoraat wetenschappen (wiskunde, fysica en chemie) en de taalbegeleiding academisch Nederlands krijg je indien nodig van bij de start extra ondersteuning.

4. Moderne infrastructuur

Op onze groene campus aan de rand van de stad kom je terecht in een moderne onderwijsomgeving. In onze praktijk- en leslokalen beschikken we over de nieuwste apparatuur en software. Die maken een goede mix van contactonderwijs en computerondersteund leren mogelijk.

Vlot van secundair naar universiteit

Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform ‘Aan de slag’, via voorbereidende cursussen en/of workshops.

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Lees meer over de opleiding biochemie en biotechnologie. Wil je alvast een kijkje nemen op de stadscampus? Bekijk hier de virtuele rondleiding!