Wo
Voltijd
36 maanden

Een unieke mix van economie, management en technologie

  • Heb je niet enkel belangstelling voor economie, management, industrie en bedrijfskunde, maar ook voor technologie en wetenschap?
  • Wil je naast de taal van economen ook die van ingenieurs leren spreken?
  • Heb je zin om straks in een multidisciplinair team te werken?
  • En dan liefst nog op managementniveau?

Een handelsingenieur is econoom, manager én ingenieur. Heb jij ook interesse in de combinatie van deze domeinen? Dan is handelsingenieur een ideale opleiding voor jou!

Je kiest in het begin van je studie tussen handelsingenieur en handelsingenieur in de beleidsinformatica. Blijk je toch meer geïnteresseerd te zijn in de andere optie? Dan kan je zonder problemen na het eerste jaar omschakelen.

Waarom handelsingenieur studeren aan UAntwerpen?

1. Bepaal mee de toekomst

Als handelsingenieur (in de beleidsinformatica) verwerf je inzicht in het economisch potentieel van technologische toepassingen, data science, artificiële intelligentie en ICT. Je bedenkt innovatieve oplossingen voor actuele uitdagingen in het moderne bedrijfsleven.

2. Theorie en praktijk gaan hand in hand

We dagen je uit om je theoretische kennis ook meteen toe te passen via een praktijk- of integratieproject. Je kan je masterproef schrijven in samenwerking met een onderneming. Zo geniet je ten volle mee van het grote (bedrijfs)netwerk van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie.

3. Onderwijs van de hoogste kwaliteit

Wij investeren continu in onze onderwijskwaliteit. Onze opleidingen behaalden de accreditaties van AACSB en EFMD. Onze programma’s behoren daardoor tot de beste en belangrijkste managementoplei¬dingen ter wereld. Bovendien staat UAntwerpen als enige Belgische universiteit in de Financial Times European Business School ranking.

4. Het economisch hart van Vlaanderen

Met zijn haven en innovatieve karakter is Antwerpen een van de meest aantrekkelijke businesssteden in Europa. Kortom, dé place to be voor handelsingenieurs. Tijdens een uitwisseling (o.a. Erasmus) en/of een summer of winter school verruim je je horizon.

5. Uitstekende springplank voor je carrière

Handelsingenieur (in de beleidsinformatica) is een zeer gegeerd diploma. Al onze studenten vinden quasi onmiddellijk een uitdagende job. Je kan in diverse sectoren en functies aan de slag.

Vlot van secundair naar universiteit

Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform ‘Aan de slag’, via voorbereidende cursussen en/of workshops.

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Lees dan meer over de opleiding handelsingenieur. Wil je alvast een kijkje nemen op de stadscampus? Bekijk hier de virtuele rondleiding!