Wo
Voltijd
36 maanden

Wil jij onze planeet redden? Gezien de wereldbevolking blijft groeien, moeten we de wijze waarop wij produceren en consumeren drastisch veranderen. Het vervuilende wegwerpmodel van onze maatschappij moet radicaal op de schop, zodat we de aarde niet uitputten en het milieu niet meer belasten. Eenvoudige oplossingen zoals recyclen zijn niet voldoende: we moeten voorkomen dat vervuiling in de eerste plaats kan ontstaan.

Wat als alle producten gerepareerd, hergebruikt, gereviseerd of uiteindelijk gerecycled kunnen worden? Wat als productieprocessen alleen gebruik maken van groene energie en niet-giftige stoffen? Producten en productieprocessen worden ontworpen door ingenieurs. Daarom begint de overgang naar een duurzame toekomst met het opleiden van een nieuw type ingenieur: de circular engineer. Een professional met diepgaande kennis en de technische knowhow om kringloopprincipes toe te passen in het ontwerp van producten en processen. In een circulaire economie worden producten en materialen zo lang mogelijk in gebruik gehouden, waardoor afval en schadelijke emissies naar bodem, lucht en water sterk worden verminderd.

Circulariteit en duurzaamheid zijn verweven door het gehele curriculum van de bachelor Circular Engineering, en je onderzoekt casussen uit de praktijk in kleine werkgroepen van medestudenten. Hiermee biedt de opleiding Circular Engineering een motiverende en unieke benadering van het technische onderwijs, met veel praktische training én minder colleges. Bouw jij mee aan een groene toekomst?

Ben je nieuwsgierig? Lees dan meer informatie over de bachelor Circular Engineering en ontdek of deze opleiding bij je past!