Wo
Voltijd
36 maanden

Om te zorgen voor een gezonde planeet en een sterke economie voor huidige en toekomstige generaties, is een transitie naar een circulaire economie nodig. Een circulaire economie kenmerkt zich door een systeem van kringloopprocessen. Idealiter ontstaat er geen afval, wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energiebronnen en behouden grondstoffen, componenten en producten hun waarde. Deze transitie vraagt om innovatieve technische oplossingen die om een nieuwe manier van denken vragen.

Word je opgewonden als je voor een technische uitdaging staat? Wil jij bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie? Dan is de unieke nieuwe Maastrichtse bacheloropleiding Circular Engineering de perfecte keuze voor jou: de engineer van de toekomst. De bachelor Circular Engineering combineert een rigide technische basis met diepgaande kennis en vaardigheden in een van de drie technische concentraties, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid door het hele curriculum.

Deze drie concentraties zijn:

  • Circular Chemical Engineering
  • Sustainable Biotechnology
  • Engineering Physics for Sustainable Manufacturing

Je kunt je curriculum afstemmen op je eigen behoeften, interesses en carrièredoelen, door de open curriculumruimte in het tweede jaar te gebruiken om te kiezen uit een groot aantal keuzevakken, door technische projecten en stages naar keuze aan te nemen en door een van de concentraties in het derde jaar te kiezen. Door problemen vanuit verschillende disciplinaire perspectieven te benaderen, ontwikkel je technische oplossingen voor de samenleving en het bedrijfsleven om bestaande en toekomstige uitdagingen aan te gaan.