Hbo
Voltijd
48 maanden

De zee en jij

Houd jij ook zo van de zee? Heb jij ook gezien dat daar van alles verandert? De klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de ecologie van de oceanen en kustgebieden. Met de stijging van de zeespiegel worden de kusten en stranden kleiner. Tegelijkertijd neemt het gebruik van de kustgebieden toe.

Deze veranderingen vragen om acties. Acties om de kust en de zee met al wat daar leeft te beschermen, terwijl we er toch gebruik van blijven maken. Dit is waar de kust- en zeemanager zich mee bezig houdt op nationaal en internationaal niveau. Ben jij betrokken en avontuurlijk? Breng jij de partijen dicht bij elkaar? Vind jij biologie, economie of aardrijkskunde leuke vakken? Duik dan in de wereld van Kust- en Zeemanagement.

Kust- en Zeemanagement is actueel

De kust en de zee zijn veel in het nieuws. Neem bijvoorbeeld de toekomstvisie voor de Waddenzee. Hierin is aandacht voor de beroepsvisserij, maar zeker ook voor de sportvisserij en voor andere toeristische activiteiten in de Waddenzee. De gebruikers van de Waddenzee gaan niet altijd harmonieus samen. Daar ligt de uitdaging. Want juist de samenwerking tussen gebruikers maakt het duurzaam. De kust- en zeemanager kan hier bij uitstek de brug vormen. Je kunt je specialiseren in Marine Biology, Marine Interactive Planning of Marine Resources.